Aad praat

Vorige week had ik wel een zak aardappelen durven zetten op de keuze van Henrieke, maar sinds gisterenavond slopen er ook bij mij twijfels in of Bert het gaat redden. Hij kan met gemak nog zes kalfjes ter wereld trekken, maar de kans dat hij er uiteindelijk in gaat slagen om de bedstee van Henrieke te veroveren lijkt klein. Ze heeft maar een half woord nodig, maar hij krijgt het voorlopig nog niet uit zijn stuntelige strot. Aad daarentegen maakt grote stappen. In het begin deden zijn teksten erg denken aan een ouderling op condoleancebezoek, maar de man wordt bij de dag meer doelgericht. Als je hem eenmaal verstaat krijg je per uitzending meer waardering voor zijn doortastende optreden in vergelijk met de overige hunkerboeren. Aad is vastberaden en heeft een plan. Hij investeerde eerst in de verbouw van zijn woning, haalde voor zes weken voorverpakte sateh in huis en er staat nog maar één ding tussen hem en geluk in de weg en die wijst hij in de volgende uitzending vriendelijk de deur. Het zou mij helemaal niet verbazen als hij voorbereidingen voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk heeft getroffen en de tickets voor de huwelijksreis al in de la liggen. Oostenrijk schat ik, of een Rijnreisje. De sateh voor op de boterham gaat mee in een koelbox. Ik voorspel ook dat dit zijn laatste disteloogst wordt en dat hij vanaf nu alleen nog gerbra’s, rozen en tulpen gaat kweken. Aad gaat! dicktipt: Linda

Kijk ook ff hier!

10 thoughts on “Aad praat

 1. Zou me niet verbazen als alle straks afgewezen deernes de handen ineen slaan en hem vanwege zijn slechte manieren die satehvoorraad door de strot duwen. Jammer van die alsdan volkomen overbodige verbouwing, maar ach het is crisis. Blij dat het geld gerold heeft.

  • Er zit, naast Yvonne natuurlijk, alles in: hebzucht, jaloezie, leedvermaak, landleven, beestenbende, mooie dialecten, onhandig geflirt, truttigheid. Alles dus, behalve sex helaas… En, ook deze Aad verbaast!

   • Even een snelle reactie. Ik zeg wat ik denk wat hij doet/wil, even niet m’n persoonlijke voorkeur. 😉 Hoe bedoel je 2x verkeerde keuze, vond je Ina (heette ze dacht ik) wegsturen een verkeerde keuze?

    • Nee, ik was het er helemaal mee eens, maar hooiberg Ina (?) vond dat zelf, en dat was leuk!

 2. Ina bedoelde het niet zo slecht, denk ik, ze was vooral erg onzeker en beet daarom van zich af denk ik. Maar iets anders, had je m’n reactie op je WordPress-vraag nog gelezen? Heb dat hele stuk toch niet voor niks zitten typen hoop ik. 😉

Comments are closed.