even stoppen

De uiterst doordachte slogan van de Puttense tak van de familie Foppen was vroeger: “Even stoppen voor een visje van Foppen!” Jarenlang erg succesvol, maar ongetwijfeld worden er in Harderwijk inmiddels wat grappen over gemaakt. Het woord “voor” zal hier en daar worden vervangen door “met” en met een beetje pech moet Foppen nu zélf stoppen. Aan een eenvoudig blog als dit gaan geen uren research vooraf, dat begrijpt u, maar rauwe vis is nu eenmaal een product dat vraagt om nogal wat hygiëne. Daar zal Foppen alles aan gedaan hebben, maar er gaat nu eenmaal wel eens iets mis. Dan moet ook de grootste palingroker oppassen zelf niet te worden uitgerookt. Het vervelende bij zalm is, dat het vaak rauw wordt gegeten en, als de zalmonella dan toeslaat is er letterlijk geen stoppen meer aan. Men noemt het de Thomsonvariant, en als ik het goed begrijp ligt de oorzaak van deze ellende ook in Griekenland. Hoe kan het ook anders. Als deze variant vernoemd is naar de Thomsongazelle, dan is het inderdaad een razendsnelle. Ik hoop dat Foppen dit smetje te bovenkomt, want het is een mooi bedrijf. dicktipt:visite en vis…

vorig jaar rond deze tijd…

9 thoughts on “even stoppen

  1. Heerlijke woordspelingen, vooral die zalmonella. Deze valt mij bijzonder op omdat ik al sinds tijden ageer tegen de uitspraak van (vooral door tv-presentatoren) van de s als z. Het ergste vergrijp dat ik ooit tegenkwam is ‘ruimtezonde’, waarmee ongetwijfeld onze kosmische schuld wordt bedoeld. Maar jouw zalmonella is ook tergend.
    Overigens, er zijn meer overenkomsten tussen Foppen en Griekenland: beiden staan op de rand van de financiele afgrond. Maar wellicht verwijs je daar onder de oppervlakte zelf al naar.

  2. We mogen hopen dat de schip van Foppen de wal kan keren en dat zij niet de boot in gaan. Op hoop van zegen.

  3. .. eeuwig stoppen door een visje van Foppen? Triest hoor, mijn ouders zijn kennelijk aan deze ramp ontsnapt: kopen al sinds lang hun verse zalmpje voor de vrijdagavond en de gerookte voor de zondagmiddag bij AH.

  4. Dick, ik vind dat je in je strekking van je verhaal zo de spijker op z’n kop slaat !! De firma Foppen heeft een goed bedrijf en er wordt gewerkt met verse producten en vooral met vis is het een kwestie van versheid en hygiëne , en dat gaat al jaren zo goed ! En het verwonderde me eerlijk gezegd ook om te horen dat ze zo’n grote afzetmarkt hebben, notabene, alle grote supermarktketens en meer nemen van hun af, bewonderenswaardig vind ik dat, het zegt ook wel iets over hun kwaliteit !! Nu komt het inderdaad helaas wel eens voor dat er een werknemer ( in dit geval in Griekenland ) een onverwachte salmonellabacterie besmetting heeft overgebracht, zonder kwade opzet en ondanks allerlei maatregelen volgende gangbare richtlijnen, en nu is zo’n goed bedrijf ineens de grote boosdoener . Vandaag las ik in de telegraaf een relaas van een blakende 57 jarige vrouw die beweert bij de dood te zijn weggehaald door haar ogenschijnlijk veel te jonge echtgenoot, nadat meerdere (??) huisartsen haar klacht hadden “weggewuifd”. Terstond en kordaad heeft hij mij naar het ziekenhuis vervoerd en daar bleek dat ik een dramatisch laag kaliumgehalte had overgehouden aan die salmonellavergiftiging, dat ik ternauwernood aan de dood ontsnapt ben…….., wat een hysterisch en opgeklopt verhaal, en dat dan ook nog melden bij de krant !? Deze mensen zijn zo vreselijk en alleen maar uit op een eventuele schadeclaim….., ik kots daarvan !! En niet omdat ik net een zalm gegeten heb, ik sta volledig achter de fa Foppen, ze kunnen het ook niet allemaal voorkomen hoe goed ze het ook doen…..

Comments are closed.