brandhout

DeWit Kloofhamer 3 kg-600x600

Van vriend Hans kreeg ik een kar vol openhaardhout. Het moest alleen  nog even klein gemaakt worden. Hij had de kettingzaag meegenomen, drukte mij een kloofhamer in mijn handen en begon in een oorverdovend tempo dikke schijven van boomstammen af te zagen. Ik deed mijn uiterste best om hem bij te houden en kloofde dat het een lieve lust was. Na twee uur zagen lag er een enorme bult hout voor de garagedeur en nog een half uur later lag het keurig “opgetast” tegen de wand. Het rook heerlijk en drogen gaat vanzelf. Ik bedankte Hans, ging douchen en heb vervolgens een uur uitgeteld op de bank gelegen.

Mijn tennisracket voelde drie dagen later al wat zwaar aan. Ik raakte de bal nog aardig, maar de volgende dag voelde het alsof mijn arm er af zou vallen. Een glaasje bier was haast al te zwaar om te tillen (met rechts). Dat bier gaat met de dag beter, maar tennissen nog maar even niet. Die aangekondigde spectaculaire slotwedstrijd tegen Vego1 laat ik dus ook aan mij voorbijgaan. Mijn teamgenoten gaan er met de botte bijl in zaterdag en ik drink gezellig een biertje mee na afloop. En als het weer niet beter wordt steken we daarna lekker de open haard aan. Hout zát! dicktipt: ze gaan voor de bijl.

$T2eC16FHJGkE9no8fzC,BRQLef22b!~~60_84

 

dickblogtteeen jaar geleden ging het over hangsloten.

 

 

 

13 thoughts on “brandhout

 1. Mooi gewerkt Dick, en mooie blokken , en ook al is het geen beuken of eikenhout, je kunt er even mee vooruit !

  • dit hout is vooral bedoeld voor de buitenhaard, maar binnen knettert het ook heul gezellig!

   • De uitslag doet anders vermoeden. Of was Marko bang voor jouw gekreun en solidair met jou? Een dubbelspel winnen van twee veteranen was natuurlijk niet al te moeilijk.

    • 3-3 was ok; het maakte niets meer uit. Johan heeft een verrassende 3setter gewonnenn, dat was knap! Die Marco is wel iets aparts. (sterk ook)

     • 3-3 had je vooraf waarschijnlijk vooraf voor getekend. Marko’s vader was ook een bijzondere; kan mij herinneren dat Paul een aparte techniek had. Net als Dick van de Brink z.l.
      Doe svp de jonge heer Oudemans de groeten van mij. Is tenslotte ook een oud leerling van sr in de begin jaren 70. Al schrijvend besef ik ook oud te worden. Wellicht door mijn werk;) of foute politieke vrienden in het Haagse……

 2. We gaan ons team wegens enorm succes opsplitsen, mede op mijn verzoek. Twee sterkere bij Serge en Erwin, en wij gaan een tandje lager. Wordt weer lid en je kunt mee als 6e man! Je hebt vast nog wel een oude Yonex liggen…

  • Heb inderdaad wel een oud racket (Rossignol) liggen maar ook een oud lichaam. Alhoewel volgens mij zijn Johan, Louis en jij ouder. Was al te vaak de Benjamin en dat zal met jouw team waarschijnlijk niet anders zijn.

Comments are closed.