buurmans’ gras

dickblogt® zou net zo goed de naam dickpocht® kunnen hebben, want ik schep hier nogal eens op over o.a mijn groene sedumdak. Dat groene dak is ook beslist de moeite waard en een dagelijks genoegen om naar te kijken, al valt het zwaar in het niet bij het dak op bovenstaande foto. (sorry Jzzbl, fotograaf onbekend.) Zoals de dochter van een goede vriend veelal zegt als haar vader onder de indruk lijkt van vreemd vrouwelijk schoon: Buurmans’ gras is altijd groener! Helaas geldt dit niet voor míjn buurman, zoals ik u hier onlangs liet zien. De klaprozen bloeien nog, maar produceren nu ook massaal zaadbollen. Ik oogst die af en toe en strooi ze uit over ons groene dak om volgend jaar die show te kunnen stelen in navolging van Dokter Pulder. Mocht het lukken dan heb ik ook dan weer iets om over op te scheppen. Op dit moment is het groenedak overigens behoorlijk geel. dickpocht: groen en geel.

8 thoughts on “buurmans’ gras

 1. Ach, de klaproos.

  Bea Polak (vrij naar BP) geeft het volgende recept voor Maanzaad(boter)koek:

  300 gr bloem, 250 gr boter, 250 gr suiker, mespunt zout, eiwit.
  Alles goed door kneden tot een glad deeg. Het deeg in beboterde, lage bakvorm uitdrukken. De koek met wat los geklopt eiwit of met wat water bestrijken. Strooi er rijkelijk maanzaad over. In de koude oude oven op de bovenste richel zetten. De oven 5 minuten heel hoog zetten en daarna nog zo’n 20 – 25 min vrij hoog laten bakken.
  Boterkoek moet van buiten brosbruin, maar van binnen zacht zijn.

  Lekker!

 2. Heerlijk zo’n dak, zo’n koe, en zo’n fraaie agapanthus-rij.
  Maar je dakbedekking is geen de huislook, toch? Die bloeit roze.
  Huislook beschermt bewoners tegen blikseminslag en andere boze hemelgebaren…
  (Dat kasteel, staat dat leeg en is het te huur?)

  • Zit er wel tussen. Nu geel en wit, straks alleen wit en hier-en-daar roze inderdaad. Lijkt me een vochtig plekje….

 3. Hee, dick, kan je die zaaddozen zo op de grond gooien, zonder ze open te Weet jij overigens of die zaadjes giftig zijn (bij aanraken of bij onverhoopt innemen)?

  • Ha Otto ‘-) Sommige gaan al spontaan open als je ze plukt. (de droge) En in de reactie vam Jezzebel hierboven vind je zelfs een recept voor het (maan)zaad. Heb je op wintersport wel eens een Germknodel gegeten? Daar zit het kwistig overheen. (Mohn) Niet giftig dus en zelfs lekker! (Was dit een test of wist je het écht niet?) x

   • Nee geen test, dick. Ik was een beetje bezorgd geraakt nadat ik een bol had opengemaakt en kleindochters grijpgrage vliegensvlugge handjes ineens vol zaadjes zaten en die handjes in de buurt van het mondje. Ik heb ze meteen haar mond laten spoelen (3 jaar) en ’s nachts bijna niet geslapen om de volgende dag ervan overtuigd te wordne dat het goed met haar ging.
    Ik heb de klaproos wellicht verward met de Afghaanse papavers waarvan opium wordt gemaakt;-)).
    Veel dank dus voor je geruststellende antwoord.

    • Duidelijk! Kwam door de verwijzing naar Dr Pulder misschien… No worriezz!

Comments are closed.