De nieuwe wildernis

wpd59009c0

Gisterenavond heb ik de prachtige Nederlandse natuurfilm over de Oostvaardersplassen gezien en heb genoten. Eigenlijk was het een “pre-view” om te zien of de film geschikt is om met kleinzoon Max te gaan bekijken. Mogelijk zal het hem tegenvallen dat hij geen rood-groen 3-D brilletje op hoeft te zetten, maar ik durf het wel met hem aan. Het zijn prachtige beelden met hele mooie achtergrondmuziek. Ik heb ook weer behoorlijk wat opgestoken. Wist u dat kraaien en raven jonge ganzen roven? Dat veel karpers net zo eindigen als zalmen? Dat herten een rustig plekje zoeken om dood te gaan? Vanzelfsprekend wordt er ook in deze natuurfilm behoorlijk wat afgepaard en niet alleen door de paarden. Ook Max zal de vertoonde intimiteiten wel als functionele sex bestempelen verwacht ik. Kijkt u hier even naar de trailer van de film en wacht vooral niet op de DvD, want juist deze beelden zijn bioscoopbreed op zijn mooist. Schitterende opnamen, waarbij ik mij eerlijk gezegd een moment afvroeg hoe de filmers alle windmolens zo goed buiten beeld hebben gehouden. Misschien staan die lelijke dingen daar niet, al zou mij dat verbazen. Worldwidewildlife in Polderland. dicktipt: popcorn, zoet.

paard057

vorigjaarindickblogtEen jaar geleden: betrapt!

 

 

2 thoughts on “De nieuwe wildernis

Comments are closed.