diep door de knieën

563937_374115126000837_1358805221_n

Deze mooie warme dagen lenen zich bij uitstek om de banden met goede vrienden wat aan te trekken. Wij denken dan in het bijzonder aan de goede vrienden met comfortabel zwembad in de tuin of een mooie boot aan de steiger. Gisteren leek het ons weer eens tijd worden om een flesje bubbels te brengen bij de vrienden met de snelle boot. Vanzelfsprekend geheel spontaan en onverwacht. Het was dan ook puur toeval dat ik mijn zwembroek al aan had en zelfs mijn “shorty” (wetsuit) in de kofferbak had liggen. Je weet immers nooit of er wellicht iemand vraagt of je zin hebt om even te waterskiën. De laatste keer dat ik dat probeerde moet meer dan tien jaar en tien kilo geleden zijn geweest. De uiterst snelle en sportieve vrienden deden het even voor en vervolgens werd ik met ski’s en al overboord gezet. Het water was lekker warm en langzaam trok het koord strak. Plotseling herinnerde ik mij dat het tien jaar geleden ook al behoorlijk lastig was. Na de derde poging waarbij ik deze keer eens vóórover uit de ski’s werd getrokken werd mij door het sportieve stel aanbevolen om de knieën naar mijn borst te trekken en laag te blijven tot ik er daadwerkelijk bovenop stond. De mensen op de passerende pleziervaartuigen durfden nauwelijks meer te kijken en zelfs de bloterikken op het naaktstrandje glimlachten schaamteloos. Ik plukte de waterplanten uit mijn ogen en haalde diep adem voor een vijfde en laatste poging.

IMG_0128

 

roekeloos met 1 hand zelfs!

dicktipt: diep door de knieën.

 

dickblogtteEen jaar geleden: Het cateringklusje. (woensdag weer!)

 

8 thoughts on “diep door de knieën

  1. ‘……de mensen op de passerende pleziervaartuigen durfden nauwelijks meer te kijken en zelfs de bloteriken op het naaktstrandje glimlachten schaamteloos’ – ik kon er niets aan doen, maar ik moest ook even glimlachen 🙂

Comments are closed.