rood

Wij mochten “last minute” invallen bij een cateringklusje van MeS, aan het water in Sneek. De vaste hulpjes hadden afgezegd en wij vonden het wel leuk om een handje te helpen. De zeventig gasten werden per Klipper rond vijf uur ’s middags verwacht en verwelkomd met een SingaporeSling. De twee lange, vrolijk opgedekte tafels in de half-open tent stonden klaar. Drie grote bbq’s stonden hoog aan de wind te gloeien met zeventig maal drie satehstokjes voorzien van op z’n Singaporees gemarineerd, ongeploft kippenvlees. Vijf enorme ossenhazen lagen langzaam op een laag vuurtje op hun beurt te wachten, en pas daarna volgde de grote show met halve kreeften. Marieken had ze alle vijfendertig koelbloedig voorgekookt, Stephan halveerde ze handig en ik deed mijn best ze niet te verbranden op de bbq. Veel van de gasten hadden nog nooit een kreeft van dichtbij gezien, laat staan gegeten denk ik, want ze wilden allemaal met een kreeft op de foto. De schipper van de gecharterde klipper bleef opvallend dicht bij me in de buurt en verdween minstens driemaal met een halve kreeft naar zijn kajuit. Ik geef toe, in de zee zijn ze mooi om te zien, maar netjes opgelijnd op het rooster zijn ze een plaatje. dicktipt:MeS

5 thoughts on “rood

  1. Idd een mooi gezicht al die kreeften, ik heb er zelf niet zo veel mee, ik ben niet zo van de schaaldieren, maar het is culinair zeker een verantwoord. Maar als je in Friesland gaat cateren zou het niet misstaan om minstens een paar pond illegaal gestroopte aaltjes op het menu te zetten, gerookt of gestoomd, met Friese aardappelen uit Stiens en een heerlijke boterjus ! Dan zijn je gasten pas echt aan het genieten en kun je als cateraar niet meer stuk. Jonnie boer zou het met me eens zijn, je bent tenslotte in Friesland op een klipper……
    Die Mes mensen zijn zeker Westerlingen uit de Randstad ?

Comments are closed.