eek!


U weet, ik ben geen fotograaf. Ik ben niet eens in het bezit van een fototoestel en van sluitertijden en diafragma’s wil ik niets weten. Bovenstaande plaatjes zijn vanmorgen vroeg gemaakt met mijn telefoon en ik ben er trots op! Nee, niet op de kwaliteit, maar wel op ons nieuwe huisdier. De laatste weken worden wij gefrequenteerd door deze prachtige brutale eekhoorn. Voor u, die aan de bosrand woont of in de duinen zal dat niets bijzonders zijn, maar ik woon aan de Stationsstraat! Ermelo is inderdaad een groen dorp op de Veluwe, maar ik woon in het centrum, voor zover daarvan sprake is! Midden in de winkelstraat en dan ook nog eens op één hoog! Ik schepte al eerder op over het groene sedumdak, wat op dit moment overigens knalgeel bloeit. Over een paar weken is het wit, en pas daarna is er weer sprake van een groendak. Zo’n dak trekt veel volgels aan. Soms ploegen vijftien kraaien het dak om, soms tien duiven en de hele dag door vliegen koolmezen, mussen en ander klein gevogelte het kooitje in en uit. Ik ben nogal trouw in het verstrekken van pinda’s. Jaarrond! Af en toe maakt een bonte specht mij vrolijk, en de laatste weken dus ook deze eekhoorn. Hij is allerminst schuw en komt een enkele keer zelfs binnenkijken. Vanzelfsprekend zou ik u veel liever melden dat de staatsloterij ons kwam opvrolijken, of dat al mijn creditcards plotseling weer werkten, maar dat laat nog heel even op zich wachten. Voorlopig zijn we blij met ons nieuwe huisdier en blijven we vooral investeren in pinda’s en pindakaas. Onderstaande foto is niet van mij, dat begrijpt u! dicktipt: pindakaas!

9 thoughts on “eek!

 1. De foto’s zijn prachtig! Zo geestig met de vogeltjes buiten de kooi.
  Nu nog een onnederlands stralende zomer, et voilà, doe mij maar een lekker visje op het vuur.
  .

  • Zojuist was hij er weer. Zelfde tafereel, alleen zetten de mezen en mussen na 10 minuten hun aanval in. Maakte geen enkele indruk..

  • precies, hij neemt nogal de tijd en de mussen wachten ongeduldig op hun beurt. Vervolgens gaat hij drinken bij de goudvissen en smeert hem over het groene dak.

 2. Wat een rijk man ben jij. Een eekhoorn als huisvriend. Prachtig vind ik deze pluimstaarten. Ze zitten wel eens bij mij achter in de tuin, op de schutting of hoog in de kastanjeoom en maken vandaar een flinke sprong naar de dennentakken aan de overkant. Geweldig.

 3. Wij hebben inderdaad ook 2 eekhoorns in onze tuin. Ook zij snoepen van de pindakaas, maar wat nog veel leuker is: mijn vader heeft een speciaal eekhoornhuisje gemaakt, waar ze dagelijks van de noten komen eten. Leuk om te maken en in je tuin op te hangen! Google maar eens… er staat vast wel ergens een bouwtekening online…

 4. Ga ik opzoeken. Ik krijg het nog druk, want ik wil ook nog wat zwaluwen overhalen om nesten te gaan bouwen…

Comments are closed.