fast, clean, green!

“Fast, clean, green” staat er op de verpakking houtskoolbriquettes van het merk Lokkii. Eco-friendly, zero-petro-chemicals. Er zijn weinig dingen waarin ik zo bekwaam ben als in het aansteken van een bbq. Wij maken van bbq-en een uiterst serieuze aangelegenheid. Bescheiden als we zijn gebruiken we daarbij graag de kwalificatie “Culi-que”. De buitenopenhaard op ons gerieflijke dakterrasje is er volledig op ingericht en we erfden een kleiner terracotta exemplaar van mijn Indische schoonmoeder. Een oosterse vondst die zelfs bijna zónder houtskool brandt. De zelfgemaakte worstjes in twee variëteiten lagen klaar, het kreeftje lag kort gekookt en gehalveerd te wachten op haar beide zijden, maar om te beginnen had Stephan 18 creuses opengemaakt en opgelekkerd met een dressing van limoen, vissauce, knoflook en rode peper, om even kort te grillen. De gasten kwamen binnen, dus staken we het vuur aan. Gewoonlijk duurt dat niet langer dan een kwartier, hooguit. De zojuist bij de Plus om de hoek gekochte Grillbriketten bleken echter volstrekt onbrandbaar. Onze zorgvuldig opgebouwde reputatie dreigde blijvende schade op te lopen. Herschikken, nog wat aanmaakvloeistof eronder, föhn erbij, niets mocht baten. Het betrof hier werkelijk volstrekt onbrandbare “Heatdiamonds” waarover zelfs ík op blote voeten honderd meter zou kunnen lopen, en weer terug. 80% carbon en 20% bindmiddel vermeldt de vrolijke groene ecozak, en het is werkelijk een volstrekt veilige, zelfdovende soort. Na drie kwartier martelen sprong onze gast in zijn auto en kwam even later terug met een grote, ouderwetse zak prima houtskool, waarmee oma’s bbq binnen tien minuten witheet gloeide en nog brandde toen ze vertrokken. Ergens zal het zijn misgegaan met de Lokkii®Heatdiamonds. Misschien een partijtje uit een gezonken zeecontainer of het magazijn van de Plusmarkt heeft blank gestaan, maar Eco-friendly zijn ze beslist, én enorm brandveilig. dicktipt:Gamma, dát zeg ik.

oudedoos:http://www.dickblogt.nl/swine-liberation-front/

7 thoughts on “fast, clean, green!

  • je had me wel eens mogen waarschuwen. “kwalificatie” toch maar even door de spellingscontrole gehaald… brrr

 1. Beste Dick,
  Bedankt voor het met ons delen van deze helaas minder positieve ervaring.
  Wij zijn sinds een paar dagen de exclusieve distributeur van de Lokkii producten waarbij wij ons uiteraard richten op het komende BBQ seizoen 2013.
  Wij zullen deze ervaring uiteraard serieus met de fabrikant bespreken en proberen de oorzaak van het niet willen branden van deze briket te achterhalen.
  Als je mij jouw adresgegevens stuurt zal ik je begin volgend seizoen (ongeveer in maart, op dit moment heb ik nog geen enkel product beschikbaar) een Lokkii product sturen voor een positieve ervaring.

  Groet,
  Met vriendelijke groet / Best regards / Mit freundlichen grussen,
  Henk Moelee

 2. Gelukkig ben ik dus niet de enige 😉 ik heb vandaag helaas twee zakken gekocht bij de plus en de briketten zijn totaal onbruikbaar. Briketten starter, extra aanmaakblokjes, aanmaak vloeistof. Niets mag baten. De briketten komen grijs uit de starter en doen na enkele minuten niets meer. Ze willen niet door branden. Vlees kon weg, einde bbq

Comments are closed.