ik nam kee

SAM_3150

Wat is een oestertje van de bbq toch feestelijk lekker, als je er van houdt. Ik viel u er al eerder mee lastig;  toen lag er nog sneeuw. Ik schreef: voor rauwe oesters loop ik weg, maar voor mijn eigen “NamKee” variatie loop ik werkelijk warm. Gisteren deden we het met een flesje wijn uit de aanbieding en ik genoot. Het risico op een slagaderlijke bloeding bij het openmaken neem ik graag voor lief. dicktipt: vissauce, limoensap, knoflook, gemberwortel, rode peper, fijn gesneden. Vier minuten op de bbq.

 

5 thoughts on “ik nam kee

  1. Ik ben altijd zo blij als ik mensen daarvan zie genieten, het moet iets hemels zijn zo’n oester, in welke vorm dan ook. Helaas heb ik dat genot niet, ik doe soms een poging maar, ik hou er toch niet zo van. Ik kan opgewonden raken van een zoute haring, of gestoofde/gerookte aal, of een echt verse tong of schol. Je mag mij er daadwerkelijk altijd wakker voor maken !! Maar chic schijnt dat niet meer te zijn tegenwoordig, het is oesters of grote gamba’s wat men tegenwoordig ambieert…. Maar ik zag dat een kilo slibtong tegenwoordig ook 41€ doet al wordt dat niet meer gevreten door den Hollanders, haring moet nog ff wachten en schol hoor je niemand over.
    Gr. Gerrit

  2. Er zijn schattige stalen, gebreide handschoentjes te koop om je te behoeden voor slagaderlijke uitschieters. Het is niet alleen onsmakelijk als dat gebeurt maar je moet ook die ene lekkere hap waardoor het kwijl je uit de mond loopt in begerige smaakdorst, uitstellen tot na het ziekenhuis en de kans is groot dat dan iemand anders die hap heeft opgegeten!

    • Klopt Thea, er is een prachtige naam voor, maar die ben ik ff kwijt. (Wat ridders onder hun helm droegen) We hebben inderdaad zo’n ding.

Comments are closed.