klaas

Een paar keer per jaar wonen wij op absolute A1 locatie. Dé plek waar het allemaal gebeurt! Gisterenmiddag werd Klaas onthaald in ons dorp en alle kinderen hadden hun ouders meegesleept naar de Stationsstraat. Het was weer een groot feest en twee uur later zag het plein bruin van- en rook naar- vertrapte pepernoten. Het contrast met de gebruikelijke zondagsrust in de straat kan haast niet groter. Afgezien van een enkele kerkganger is de winkelstraat uitgestorven en doen duiven en meeuwen zich tegoed aan de overblijfselen van het feest. Het is werkelijk een heerlijk dorp. De festiviteiten lijken allemaal een beetje op elkaar. Voorjaarsmarkt, braderie, kunst- en kerstmarkt zien er van bovenaf allemaal hetzelfde uit en in iedere optocht rijdt wel een oud legervoertuig mee. Of het nu Veteranendag is of Koninginnedag of de intocht van Sinterklaas; de oude groene Amerikaan is er altijd bij, evenals de rode brandweerwagen. Niemand vraagt zich af wat het verband is, maar het geeft iedere optocht iets vertrouwds. Gelukkig, hij rijdt weer mee. Het is ook best lastig om steeds iets nieuws te verzinnen en de mensen vinden het prachtig.

Klaas is weer binnen, ook in Ermelo en de man met de oude Williejeep heeft zijn oldtimer weer in de schuur gezet en kan niet wachten tot het volgende evenement. Ik ook niet! dicktipt:Zondag in Ermelo!

een jaar geleden 6 kg!

5 thoughts on “klaas

 1. Ludiek!
  In het zondige Zandvoort is dat al niet anders, inclusief old timer.
  Alleen Klaas halen we op zondag binnen.
  Echt van zee met de mannen van de reddingsbrigade en het paard op de kade.

  • Het is altijd Klaas boven Klaas! Hier is het “NOZ”!
   Vorig jaar zong ik een concertje op zaterdagavond in Blokzijl. Daar kwam Klaas op zaterdagavond ca 20.00 uur binnen per boot. Prachtig! (ook voor de horeca) x

 2. Met enige weemoed denk ik terug aan een intocht, waarbij de Goedheiligman op een tot stoomboot omgetoverde dieplader van het allang ter ziele zijnde bedrijf Johannes de Bruijn, door de Ermelose Stationsstraat werd gereden. Een groep tot zwarte Pieten getransformeerde PTTers, die om zich te beschermen tegen de extreme koude van 12 graden Cecius eerst even een neutje hadden genomen, volgden de Sint getrouw. Dit spektakel eindigde in het ‘Volksbelang’ waarna de zustertjes van de kinderafdeling nog even werden verrast. Zeker is dat wij deze happening nooit meer zullen organiseren, dus maar hopen dat er weer mensen opstaan om meer te doen dan een oude legerauto en de brandweerwagen.

  • Geweldig ja. In Putten op de trein gezet om er in Ermelo weer uit te stappen! Hadden ze eigenlijk wel kaartjes Cees? Vast niet…

Comments are closed.