spuiten of slikken

dickblogt zingt wat af beste mensen! Deze week twee “normale” koorrepetities, vrijdagavond Generale Repetitie en zaterdagavond bovenstaand concert in Harderwijk. Er zijn nog tweehonderd (!) kaarten te koop, dus we zien u graag om half acht aan de ingang. Het is een wat lastiger repertoire waarbij u wellicht hier en daar even moet slikken, maar ook Stravinsky deed zijn best moet u maar denken. Ik trakteer u weer graag op een biertje bij Baars na afloop en ben benieuwd wat u er van vond. U begrijpt dat bij zo’n groot koor er best veel te regelen is. Daar zijn regelaars voor die een enkele keer wat doorschieten in de regelgeving. Kijkt u even indiscreet mee naar een klein gedeelte van onze instructies:

Kleding:
Dames: in het zwart, een nette lange broek of een enkellange rok. Een zwarte jurk is ook toegestaan, mits deze enkellang is. Heren: zwart pak met een grijze strik.
Algemeen:
Sieraden zijn uiteraard toegestaan.
Wat betreft ´luchtjes´: heel matig maar liever niet! Zowel parfum als eau de toilet en aftershave kunnen sommige mensen letterlijk de adem benemen. Ze kunnen allergisch reageren en zingen wordt dan erg moeilijk.

Ik ben een fanatiek spuitert van lekkere luchten en zal mij dus een beetje moeten inhouden zaterdag. Inderdaad kunnen sommige koorleden er wat van, mogelijk gedreven door de spanning van het concert. Er kan van alles misgaan immers. Persoonlijk zag ik liever op het lijstje vermeld dat zware (pijp)rokers hun zwarte pak een paar dagen buiten in de wind hangen, want dat beneemt mij wel eens de benodigde adem. Ennuh, de spruitjes niet te vergeten. Koorzingen is werkelijk geweldig om te doen, ik kan het u van harte aanbevelen. Net als in de “gewone wereld” is het spuiten of slikken af en toe.
dicktipt: Brahms, Schubert en Givenchy!

een jaar geleden schreef ik: bitter

4 thoughts on “spuiten of slikken

  1. Sorry, net iets te ver uit de buurt.
    Gelukkig wordt er maar weinig knoflook gegeten op de Veluwe…

Comments are closed.