Klassiek fitness

img_2254

Heeft u ook zo’n hekel aan fitte mensen met driemaal zoveel conditie als u? Gisteren werd ik op het fietspad Harderwijk – Ermelo genadeloos gepasseerd door een onaantrekkelijke vrouw van middelbare leeftijd. Had ze zo’n E-bike op batterijen gehad, dan had ik het beter kunnen verdragen misschien. Als ze maar íets minder triomfantelijk had gekeken, dan had ik mogelijk nog even aangezet in een kansloze poging haar voor te blijven. Nu kon ik het niet opbrengen en had het nakijken. Halverwege passeerde ik rotonde Veldzicht, met aan mijn rechter hand het prestigieuze fitnesspaleis Bodysupport Ermelo. Onlangs sleepte Sonja mij mee voor de intake. Bijna onmiddellijk tilde Wilma mij op de weegschaal en confronteerde mij even vriendelijk als dwingend met gewicht, BMI en eet(lees: drink) gewoontes. Die week ging ik zelfs twee keer en ik kan u melden dat het verreweg de meest prettige fitnessruimte is die ik gezien heb. Groot, hoog, schoon en gastvrij. Het rook er zelfs behoorlijk prettig! Ik heb maar één klein probleempje….

Het lijkt mij zo fantastisch om in die prachtige, geweldig ingerichte zaal een uurtje te sporten met mooie, klassieke muziek in plaats van die nerveuze herrie. Geloof me: bij Bodysupport is het nog heilig vergeleken met eerdere ervaringen, maar wat zou het zalig zijn. Ik ben te oud en te ijdel voor oordopjes of een koptelefoon, maar heb de ervaring dat álles met mooie muziek gemakkelijker gaat en prettiger is. Vanzelfsprekend heb ik het overlegd met uitbaters Wilma en Hans en ze vinden het een prima idee. Het enige waarvoor ik moet zorgen is een groepje van tien (10!) gelijkgestemde liefhebbers met een paar kilo overgewicht. Wie helpt mij mee, liefst op de dinsdagavond en/of zondagmorgen? De eerste keer regel ik de muziek en pers de sinaasappels! Groepstarief!

dicktipt: dubbelvioolconcert Bach (volume op 7)

hanswilma

 

 

7 thoughts on “Klassiek fitness

 1. Dick,
  Mijn zegen heb je ! Ik ben nu aan het fitnesscentrum de Harder verbonden maar ook daar ‘opzwepende’ foute muziek en dito mede’sporters’…..
  Het is dat ik daar met mijn dochter sportief moet zijn en regelmatig ook even met haar kan squashen all inn, maar als jij iets kan regelen in Ermelo met de juiste muziek dan ben ik je man !!! Ik moet ook even een paar kilootjes kwijt, 105kg en 50+ inmiddels ….

  • Dick, lumineus idee! Persoonlijk vind ik tijdens het sporten opzwepende muziek wel prettig (kom tot betere prestaties), maar qua muziek is het vreselijk. Ik moet mijn abonnement nog “uitzitten” bij een andere sportschool, maar heb daarna zeker interesse. EN: ik weet 100% dat VELEN hier behoefte aan hebben! Ik heb veel mensen in mijn netwerk die, soms vanuit andere motieven, alleen klassieke muziek luisteren. Gat in de markt, zou ik zeggen!

 2. Ik moet nu streng zijn Dick…Dat ene zinnetje wil ik niet meer van je horen…..’Ik ben te oud en te ijdel voor oordopjes of een koptelefoon’ Je bent nooit te oud!!! That’ s the spirit man!

  Tip: Op de mountainbike in de akamas met koptelefoon ….kom je terug als een gewatteerde strijkplank…Sonja blij jij blij wat wil een mens nog meer.

  Ik wens je.. ook namens mijn partner een hele goeie reis! x

 3. Pfoe, hier een reactie achterlaten is bijna net zo vermoeiend als fitnessen! Maar ik hoop dat ik de beide paswoorden juist heb ingetikt. Wat ik zeggen wilde: prima initiatief. De Bolero is ook een mooi moppie muziek voor fitness. Om over de Radetschi Mars maar te zwijgen. Uithijgen met handdoekje over schouder op de Blaue Donau? Gat in de markt!

 4. Sorry, ik heb geen overgewicht en ik houd bij het sporten juist van nerveuze herrie. Sterker nog, kunnen ze bij Irminloo geen geweldige herrie over de banen laten schallen…? 😉

 5. Leuk artikel. Patronen doorbreken en nieuwe gewoontes aanleren is naar mijn idee één van de lastigste dingen die er zijn.

  Het helpt mij op gewoon van dag tot dag mijn doelen te behalen. Bijvoorbeeld: vandaag ga ik naar de sportschool en niet teveel lange termijn te denken. Ik las laatst dat na 21 dagen iets een gewoonte word. Dus wat dat betreft hoef je het maar 3 weken vol te houden om het een routine te laten worden.

  Succes.

  Groetjes,

  Koen

Comments are closed.