lang blond haar….

nestje

 

Vandaag lag er een prachtig, leeg nestje onder een boom achter het huis. De felgekleurde veertjes die gebruikt waren voor het nestje vielen me op. Ik zou zeggen dat ze afkomstig zijn van kanaries of parkieten. Voor de rest was het lege nestje vooral gebouwd van mos en veel lang blond haar. Ontzettend veel lang blond haar. Ik neem aan dat het een mezennestje is, maar het kan ook best van een ander klein vogeltje zijn. Dat mos kunnen ze overal vinden; vooral bij mij op het dak, maar die gekleurde veertjes moeten uit een volière komen ergens. Ik zit me suf te piekeren van wie die lange, grijsblonde haren zouden kunnen zijn. Zouden die meesjes het zelf uit zijn of haar hoofd trekken of vinden ze het op de kussens van hun loungeset? In een afvoerputje vind ik ze altijd behoorlijk smerig, maar in zo’n nestje staat het best mooi…

 

 

7 thoughts on “lang blond haar….

Comments are closed.