mooie rooie


Gisteren kreeg ik een twitter van een vriendelijke wijnhandelaar. Hij nodigt zijn klanten uit voor een proeverijtje en belooft daarbij prachtig dungesneden salami. Doet een beetje denken aan de gelijknamige taktiek, maar je moet er iets voor doen tegenwoordig. Hij doet er zéker wat voor, want ter opluistering heeft hij bovenstaande Berkel snijmachine op de kop getikt en dat is werkelijk een beauty. Ik herinner mij uit een reportage over (het huis van) Pim Fortuijn dat in zijn hal eenzelfde rode blikvanger stond te pronken. Op de een of andere manier staat zo’n Testa Rossa onder de snijmachines voor Italiaanse luxe, al is het puur Hollands fabrikaat. Wij hebben een oude, rode weegschaal op een mooi plekje in de keuken staan maar die legt, vergeleken met zo’n snijmachine geen enkel gewicht in de schaal. Op Bali zie je hier en daar prachtige groene machines waarmee ze blokken ijs schrapen in een glas of plastic bekertje. Vervolgens gaat er een beetje susu-roos overheen en het wordt als ijsje verkocht. Ik stond op het punt zo’n ingenieus ding te kopen, maar gelukkig weerhield het gewicht mij ervan. Loodzwaar gietijzer. Ook bovenstaande Berkel zou een vreselijke sta-in-de-weg zijn, maar ik denk dat het mij niet in de weg stond hem te kopen. De prijs misschien wel. Ik heb een donkerrood vermoeden waar deze machine vandaan komt. Het zou mij niet verbazen als de leverancier op dit filmpje staat. Dinsdagavond spreek ik hem. dicktipt: http://www.dewijntherapeut.nl/nieuws/

4 thoughts on “mooie rooie

 1. ‘Mooie rooie’ sprak me aan daarom opende ik de link op de voorpagina.
  Het nam me namelijk mee naar zo’n twintig jaar terug. Een vriendin woonde in A’dam en ze had lang feloranje hennahaar omdat ze supergrijs was.
  Elke dag kwam ze op straat een oude man tegen, een junk. Even tilde hij zijn hoofd op en keek hij haar aan en zei. ‘Ha mooie rooie’ en dan sjokte hij weer verder.
  Misschien heb ik het ooit gezegd maar die potloodjes hierboven vind ik zoooooo mooooi!!
  En dan schenk ik me nu een mooie rooie in 🙂

  • Ja, dat hennahaar had wel wat…. De potloodjes staan in “scherpslijper” inderdaad. Op je gezondheid, ik neem nu een (fles) witte, bij de mosselen. danks.

Comments are closed.