zilver


Mijn oude vader (1916) voelde zich verplicht om, behalve voor zijn vrouw en zes kinderen, ook een beetje voor de rest van de wereld te zorgen. U kent ze wel, voorzitter hier, penningmeester daar. Schoolbestuur, ondernemersvereniging, diaconie, kiesvereniging, comité zus, actiegroep zo, om over “het verzet” maar te zwijgen. De Zilveren Pauw kreeg hij lang geleden uitgereikt door zijn latere buurman Burgemeester Veen voor zijn verdienste voor de Gemeente Ermelo in de tijd dat samenvoeging met Harderwijk (ook) dreigde. Van actiegroep “Ermelo Zelfstandig” (ca 1960) is mijn vader de enige nog levende pauwdrager. Bertus Bakker, Willem Holtrop, Aalt van der Geest, Hugo van der Wel en Arie van der Meijden zouden hem vast en zeker hebben bijgestaan in de strijd om Rusthuis Rehoboth nog even open te houden tot ook hij aanschuift aan de Grote Vergadertafel. Frits Leene is 96 en wel uitgevochten. Hij laat dit gevecht met vertrouwen aan ons over en wij doen ons best. Politici lijken welwillend, huisartsen delen onze zorg en de pers heeft aandacht. Toch verdedigen de bejaarde bewoners hun eigen zaak het allerbeste. Kijk nog even mee naar Dits&Frits in 2008 en realiseer je dat het inmiddels ruim vier jaar later is. Kort na deze opname haalden wij ze, na ziekenhuisopname, over om te verhuizen naar hun mooie apartement op de begane grond van Rehoboth. Ze zagen er tegenop, maar zijn inmiddels gewend aan deze prettige plek. Wij kunnen ze echt niet uitleggen dat het nu gesloopt gaat worden en dat ze binnenkort moeten verhuizen naar drie hoog in een pand dat over twee jaar ook gesloopt gaat worden. Ik verwacht niet dat de “zorggroep” zal overwegen om Dits&Frits uit elkaar te halen mocht dat economisch beter uitkomen, maar ik ben er niet helemaal gerust op. Wij sollen niet met onze ouders en de Gemeente Ermelo laat niet sollen met haar Zilveren Pauwdragers. Ik weet dat zeker! dicktipt: Spreken is zilver, helpen is goud.

18 thoughts on “zilver

 1. Nederland en dus ook Ermelo wordt geregeerd door ambtenaren. Totaal geen ballen. Wil je wat bereiken, zal dat via pers of social media moeten doen. Oproep aan lezers van dit blog, deel dit via facebook, hyves, enz. Help Frits&Dits, oude bomen moet je niet verplaatsen.

 2. ermelo verloedert,en niemand doet wat .nu zijn de ouderen aan de beurt,vreselijk, allemaal op de barricaden,!!!!!!!

 3. Schandalig ! Lomp en onbenullig beleid wat ten koste gaat van de kwetsbare ouderen.

 4. Dermate verontrusten en schrijnend dat ik direct de krant heb benaderd of zij er aandacht aan willen besteden.
  Aangezien ik geen abonnement heb op “de krant” (= Stentor editie Veluwe West) moet ik passief emails afwachten met de inhoud of deze lieden welwillend zijn geweest tegenover gesignaleerde misstanden.
  Misschien zijn er onder Dick’s volgers/lezers/lezeressen die meer alert kunnen reageren op de pers en naar de pers?

 5. Ik hoop dat het jullie lukt om te winnen.
  Vreselijk!
  (En dat met zo’n prachtige naam, Rehoboth, ”er is ruimte gemaakt”, een plaats waar juist níét om getwist werd, Gen. 26:22, dat weten ze in Ermelo heeel goed…)

    • Jazeker, de laatste paar dagen wat last van een blaasontsteking, maar zodra dat over is loopt hij weer dagelijks zijn (kleine) rondje. Ik heb hem vanmiddag nog een borrel ingeschonken. Voor het meegebrachte kroketje bedankte hij…

     • Dat is een gezegende leeftijd: doe hem maar de groeten van mij, zij het een onbekende voor hem, maar toch.

     • Dankuwel: zolang als hij maar niets breekt dan, want zeker op zulke hoge leeftijden is bijvoorbeeld een heupbreuk meestal fataal (zo’n operatie is voor de meeste mensen van rond de 100 jaar, lees 95-plussers, een brug te ver of een stap te veel)!!!

Comments are closed.