o o oxxio

ik las een mooi berichtje op facebook onlangs:

Het Oxxio promotieteam is weer actief in het centrum van Alkmaar. Maar om nu te spreken van promotie-team … Ik werd aangesproken door een Oxxio medewerker maar kwam uit mijn werk en wilde snel naar de bus, geen tijd en dus verontschuldigde ik mijzelf. Nu is het zo dat ik minder-valide ben en altijd met krukken loop. De reactie van de Oxxio medewerker was als volgt: hij wees op mijn krukken en zei: “Goh, ze hebben van het Nuon u zeker een poot uitgerukt?” Ik was te verbouwereerd om te reageren … Dit is ondoordacht, respectloos, onprofessioneel en zeer kwetsend. Er gaat dus een vette klacht naar Oxxio!

en een keurig antwoord van Oxxio:

Beste Petra,
Wij vinden het vervelend dat je ontevreden bent over het verkoopgesprek en nemen dit erg serieus. Wil je zo vriendelijk zijn om in een privé bericht aan te geven waar en wanneer dit heeft plaatsgevonden. We nemen dan direct contact op met de betreffende partijen.
Gr. Michaël
11 maart om 16:41

oxxio

Het is een ware terreur in de winkelstraten. Vroeger maakte je dat alleen op vakanties in Noord-Afrika mee en in Azië, maar nu in iedere Nederlands winkelcentrum. Soms voor Amnestie International, het Rode Kruis, de VVD, de Telegraaf of Trouw, maar de laatste dagen is er vooral veel blauw op straat voor Oxxio. Jongemannen met veelal Zaans accent die alles aanspreken wat beweegt op joviale, doch opdringerige toon. De slachtoffers proberen vriendelijk te kijken maar vooral door te lopen wat uiterst komische beelden oplevert. Zo’n gesprek duurt ongeveer een minuut waarbij ze aan het eind samen zo’n vijftig meter verderop in de straat zijn. Voor de terugweg klampt de moderne colporteur dan weer een andere passant aan met hetzelfde resultaat. Honderden meter ergernis waar hij toch ook het heen en weer van moet krijgen. Zittende ijsjeslikkers en mindervaliden hebben meer moeite ze te ontlopen. Iedere dag wordt er een vers promotieteam op het plein gedumpt, want twee dagen achtereen in Ermelo Centrum houdt niemand vol. Ik vraag me wel eens af of het studenten zijn voor een marketingopleiding, of leerling autoverkopers. Misschien zijn het jongeren met een taakstraf, wie zal het zeggen. Als je midden in zo’n centrum woont is het iedere dag weer een kunstje om ze allemaal te ontwijken. Tegen een enkel mooi lang meisje wil ik nog wel eens liegen dat ik al lid ben, de krant nét uit heb of een eigen kerncentrale boven op mijn dak heb, en meestal werkt dat. Soms helpt het ook door recht op de dan nog vriendelijk kijkende jongeman af te lopen hem met gestrekte arm aan te wijzen en te roepen: Hou je mond!, maar dat raad ik verder niemand aan. Ze doen gewoon hun werk, maar irritant is het wel. En als het nou nog écht goedkoper was…. dicktipt: Een “laat me met rust” button.

.