uit zicht

uitzicht

Twee warme dagen waren voldoende om de leilinden voor mijn raam weer groen te laten uitlopen en de regen van vandaag doet de rest. Volgende week om deze tijd is de overkant van de straat volledig uit het zicht en blijven mijn rapportages over het altijd weer boeiende straatbeeld beperkt tot “mijn” helft. Enerzijds prettig omdat ik minder zal worden afgeleid, maar aan de andere kant, de overkant dus, ga ik weer veel missen. Ik weet, het is geen Zandvoort, geen Scheveningen, laat staan Saint Tropez, maar er schuift zelfs hier allerlei moois voorbij, vooral bij mooi weer. In voorjaar en zomer richt ik mij wat meer op de achterkant, waar vanmorgen in de stromende regen de nieuwe vijfzits terrasbank werd afgeleverd, in afwachting van meer zomer. Vrij naar de Telfort reclame: Wie had dat gedacht? Vorig jaar nog krap op de bank, nu plotseling weer alle ruimte! Ook aan de achterkant is het voorjaar. Wij stoppen rigoureus met de Agapantussen, hoe mooi ze ook waren. Ondanks alle noppenfolie en goede zorg zijn ze allemaal weer naar de knoppen i.p.v. in de knop. We zijn er klaar mee. Deze zomer staat in het teken van de lavendel. Een laag haagje rechts en een wat hogere aan de linkerkant, dan zitten we straks breeduit op de nieuwe bank óók lekker uit zicht. dicktipt: lavendula

.

6 thoughts on “uit zicht

  1. Ook in Zandvoort kozen ze voor lavendel. Maar het dorp begrijpt het niet. Althans, mijn buurvrouw niet, als ik gewapend met schaar de bloembakken afstruin. Het ruikt zo verrukkelijk, lavendel betovert je en houdt de motten weg.

  2. Kerel, ik weet niet wat ik lees, leilinden, agapussen, lavendel. Nog even en je wordt nog ornitholoog. In de voorbijschietende dames zitten ook allerlei vogelgeluiden, zo is de zagende vrouw een koolmees en de rikipoerende een merel. Dan kan je die depressieve liedjesschrijver achterna met een verrekijker.Je mag anders van mij wel eens een sigaar lenen om je mannelijkheid te oefenen.

Comments are closed.