olijfje doet het weer!

Ieder jaar zetten we voor de eerste vorst de olijfboom onder de overkapping en bedek ik de kluit liefdevol met bubbelplastic. Ieder jaar verliest hij evengoed veel blad, maar dit jaar werd alles bruin en viel al het blad af op een enkel verschrompeld blaadje na. Te strenge vorst in een laat stadium toen hij het voorjaar al in zijn toppen had denk ik. Verstandelijk had ik hem al opgegeven, maar in tegenstelling tot de agapantussen die ik met pijn, maar rigoureus naar de (groene) container verwees, lieten we de olijf nog maar even staan. Bijna dagelijks keken we of zich het geringste teken van leven voordeed, en van ieder stipje op de stam leefde de hoop op. Tevergeefs, totdat twee weken geleden helemaal onderaan iets minuscuul grijsgroens op de stam verscheen. Sinsdien gaat het hard! dicktipt:hoop doet leven

6 thoughts on “olijfje doet het weer!

 1. Wat goed! Heerlijk gevoel lijkt me.
  Zelf dacht ik dat olijfbomen wel een stootje konden hebben.
  Sommigen zijn 100-en jaren oud in het land van mijn hart.
  En daar kan het in de winter in de bergen ook flink koud zijn.

  Wiki houdt er weer een geheel andere mening op na:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Olijfboom

  • Er zijn er veel gesneuveld dit voorjaar. Ik lees inderdaad dat bubbelfolie wellicht niet zo slim is…. Ik sleep hem gewoon naar binnen in oktober!

Comments are closed.