frisse kop halen?

Een goed Indisch gebruik is, om na een begrafenis of crematie op zijn minst je handen extra goed te wassen, maar liever nog even te douchen. Afspoelen dat verdriet (van anderen) en de narigheid van de dag. Het zal best zo’n guna guna bijgeloof zijn, maar deze begrijp ik wel. Teveel verdriet en rouw van teveel mensen moet niet onnodig lang aan je lijf blijven hangen. Stromend water is lang niet overal aanwezig in Indonesie en dus ook niet op Bali, maar de rituelen met stromend water des te meer. Het was vandaag voor zover dat mogelijk is een prachtige crematie van vriend P. Veel belangstelling en op een enkeling na hielden de meeste sprekers het kort. De zoon van vriend P speelde een paar mooie nummers met een van zijn bandjes en de geprojecteerde foto’s deden de rest. Mede op mijn verzoek speelde Let love Roel na afloop. Een stemmmig bijpraten buiten in het zonnetje met een massale “proost op Roel” aan het einde. Zo zou je in grote lijnen wel willen gaan. Ik ga me nu even flink douchen, maar veel liever vloog ik naar Bali, want daar spoelt het water beter af. Daar kan geen rainshower tegenop. Bijgaande foto’s zette mijn eigen zoon onlangs op FB. Inderdaad, deze zoon en deze! Hij was een paar maanden geleden in RumahDamai en kwam met een uiterst frisse kop thuis.
dicktipt: Ga lekker een weekje afspoelen in RumahDamai!

Lees ook: http://blog.elementa.com/bij-het-afscheid-van-een-vriend/

6 thoughts on “frisse kop halen?

 1. Afscheid nemen is verdrietig en je kunt niet meer dan je hoofd buigen naar een vriend die niet meer is.
  Moge je snel in het zonnetje van RumahDamai het verdriet en het verlies van je afspoelen.
  .

  • Klopt. Bali moet echt nog even wachten. Eerst weer eens wat verdienen… Maar, Jzzbl, nu je er toch bent; hoe komt het nu dat er vandaag 96 mensen langs dickblogt komen (tot nu toe) en dat er niemand reageert… (behalve jij) Bloggers weten dat bloggers reacties leuk vinden, maar de rest van de bezoekerds. Ach, ik ben al blij dat ze langskomen….

   • @Dick, het is best moeilijk te reageren op een blog over iemands overleden vriend.
    Aantallen zouden er niet toe moeten doen.
    Bloggen gaat ook over doorzetten.
    .

    • Uiteindelijk 128 hits, en alleen jouw reactie…. Doet er inderdaad niet toe, maar ik ga er tóch iets op verzinnen. Uitlokken, prikkelen…. (kweenie)

 2. getriggerd door ‘goed Indisch gebruik’ en ‘let love Roel’ hier via OBA terechtgekomen. Ik denk dat Jezzebel gelijk heeft, het is een ‘lastig’ onderwerp om op te reageren. “Teveel verdriet en rouw van teveel mensen moet niet onnodig lang aan je lijf blijven hangen.”, schrijf je hierover en dat is herkenbaar. Sterkte!

Comments are closed.