ontmoet de boeren!

Morgen is het weer zover. Eerst even Ajax weer zien verliezen en aansluitend de Citytrips van de langs onsympathieke weg samengestelde boerensetjes bekijken. Ik meende even dat BzV inmiddels voldoende was uitgemolken, maar het kriebelt weer. Vorige week gingen we, om vast wat aan de spanning te wennen ’s middags eerst naar Skyfall in de Apeldoornse bioscoop en inderdaad het klopte. BzV was op alle onderdelen spannender dan de nieuwe JamesBond, al was die zeker de moeite waard op een regenachtige zondagmiddag. De dialogen tussen de nauwelijks verliefde boeren, of het uitblijven daarvan, gaan mij regelmatig door merg en been. Pijnlijk spannende stiltes af en toe. Zoals mijn moeder tijdens een voetbalwedstrijd de bal er zelf in probeerde te trappen, zo schreeuw ik zondagavonden voor de buis: Pak haar dan eens beet sukkel! of Knuffel haar nu toch eindelijk eens met die grote handen van je! Het vreemde is dat je bij een van de andere setjes soms weer met kromme tenen zit als ze wél aan elkaar zitten te plukken in de keuken. Hallo zeg, we kijken wel mee met z’n allen! Weet u dat we kans kunnen maken op een ontmoeting met onze favoriete boer? Jazeker! Voor mijzelf ben ik er inmiddels uit bij wie ik graag een kop groentesoep zou willen eten. U verwacht natuurlijk dat ik vooral nieuwsgierig ben naar Henrieke die mij vast en zeker ook supergezellig zal vinden, maar ik laat haar graag aan Bert Vlimmen. Willem heeft verreweg de mooiste boerderij, maar dat therapeutisch boeren ligt mij minder. Ik zou best een weekje op kosten van de KRO met hem willen duiken vanaf Bonaire, maar dat zal er niet inzitten denk ik. Willem dus niet. Martin is een flinke, realistische melkveehouder, maar heeft een duidelijke voorkeur voor weduwen die ik niet deel. Aad daarentegen is wel een gezonde kweker, en aangezien ik sinds wat maanden als bijbaan volop in kunststof plantondersteuners zit zou ik hem graag wat plantenstokken verkopen, maar ik verwijs Aad hierbij graag naar de groothandel. Boertje Henk dan? Aardige jongen en ik was het volstrekt eens met zijn keuze voor Fiona. Die gaan samen fantastisch boeren, daar twijfel ik geen moment aan, maar ik bedank ook voor zijn soep. Mocht er een soupé met Yvonne Jaspers te winnen zijn, dan wil ik wel wat lootjes kopen! dicktipt: Die Jeanet houden we in de gaten! Ik vertrouw haar niet helemaal…

7 thoughts on “ontmoet de boeren!

 1. Kunnen we niet een actie beginnen dat er ook een winterserie komt van Boer zoekt vrouw? Lijkt me nog veel boeiender omdat het al zo vroeg donker is. En wat moet je anders op zondagavond als eenvoudige kijker?

 2. Stom dat ze jouw dating-service niet ingeroepen hebben!
  Dan waren er zó een heleboel schattige setjes gevormd!
  Maar dan had het programma (en de kijkcijfers) niet bestaan.
  Het gaat verdorie altijd over geld, in plaats van over liefde.

  • had ik het maar verzonnen. briljant “format”. Het brengt de boer dichter bij het volk! ‘-)

    • Hier en daar lijkt het wel een schot in het roosje, maar het is vooral amusement, daar heb je gelijk in. Ik denk dat je ook best een aardig programma zou kunnen maken over datende hoog-opgeleide singles. (net zo onhandig!)

     • Die durven niet. Die hebben een te hoge schaamtedrempel.
      Kijk maar, alles wat zijn emoties exposeert is plebs, excusez le mot.

Comments are closed.