rood of groen?

1511525_725706674151843_3884298555833298685_o

1537647_639415422780969_316476743_o

Ooit ging ik er prat op groene vingers te hebben. De planten gedijen ook dit jaar inderdaad fantastisch door de uitstekende verzorging. Ik heb er helaas de tijd voor. Toch had u mij deze week op een dommigheidje kunnen betrappen. Tot nu toe plukten wij de mooie groene paprikaatjes zodra ze een mooi formaat kregen. Ze smaken prima. Een paar dagen geleden riep ik in verwondering: “Zeg, er zit nu ook een rode paprika aan het struikje!” Sonja zei niets en keek mij wat verbaasd aan. Ik dacht even diep na en informeerde of het dan met paprika’s wellicht net zo werkte als bij tomaatjes. Eerst groen en later rood. Dit bleek te kloppen lieve lezers! Het werkt met paprikaas inderdaad zo, dat als je ze laat hangen in de zon, er grote kans is dat ze eerst groen met vaag rood worden en vervolgens met wat geluk prachtig rood. Paprika rood. Het lastige van deze ontdekking is dat ik ze nu niet meer wil plukken. Wie weet hoe mooi ze volgende week nog worden?! Lastig. Tegen beter weten in houd ik vol groene vingers te hebben. Mocht u ook groene vingers willen, dan helpen bovenstaande ringen wellicht. Anja Nio verkoopt ze, maar vanzelfsprekend kunt u ze ook via mij bestellen. Collectie 2015, maar ik ritselde er al een paar. Bestellingen voor groene eigen-kweek-paprika’s kan ik helaas niet meer aannemen. dicktipt: laat maar hangen.

pap3

 

3 thoughts on “rood of groen?

 1. Sieraden zijn niets voor mij.
  Paprika’s lust ik daarentegen heel graag.
  Eerst groen dan rood en daarna geel?
  En is dat dan bij tomaten ook zo?

  Heb je nog meer groene tips?

  Vrolijke groet,

   • Oei, daar houd ik mij afzijdig van.
    Tomatensoep of een paprikaschotel eet ik graag.

    Maar dat andere geeft vaak zoveel onenigheid …….

    Ik moet nu snel naar mijn groenteschotel in de keuken.

    Smakelijke groet,

Comments are closed.