hop, hop, hop

hophop

Mag ik het even met u over bier hebben? De laatste tijd, de bijna afgelopen zomer dus, smaakt een extra hoppig biertje mij het best? Liefst een beetje blond en het hoeft beslist niet hoog in de alcohol te zitten. Liever niet zelfs. Het zou best kunnen zijn dat licht, hoppig bier een beetje trendy is, dat weet ik niet, maar die paar caf├ę’s waar ik af en toe aanschuif op het terras, tappen allemaal een prettig hoppig biertje. Ooit deed Sonja verwoede pogingen om de wilde hop die een grote struik op de parkeerplaats achter ons dakterrasje overwoekert, uit te roeien. Dat bleek zo goed als onmogelijk. Ook zonder de uitnodigende blik op al die hop in het najaarszonnetje krijg ik ’s middags tegen vijf uur steevast zin in zo’n biertje. Merel van de Hazenburg geeft mij iedere vrijdagmiddag rond die tijd een opsomming van de meest hoppige biertjes die ze op de tap heeft. Kasteel is overheerlijk hoppig, maar ze heeft er meestal meer. Erik Kletskop Last heeft ook een prachtig biertje uit Leusden op de tap, maar die is meer voor de donderdagavond, na de koorrepetitie. Het blad gaat onherroepelijk vallen en al zal de hop nog even doorgroeien zullen de tappers mij met alle macht proberen over te halen naar hun bockbier binnenkort. Voor 12 oktober staat er alweer een bokkentocht per fiets op de kalender langs Garderen, Putten en Ermelo. Allemaal hop, hop, hop op de fiets! Ik wil best meefietsen en zal er zeker eentje proeven, maar ik houd vast en zeker voorliefde voor blond. Hoppig blond! dicktipt: Het is weer bijna vijf uur.

jopen

 

4 thoughts on “hop, hop, hop

  1. Ik ben ook een echte fan van een gewoon blond biertje, ik weet niet of ik het ook ‘pils’ mag noemen, want daar zijn regels voor. En in Belgi├ź noem je het geloof ik een ‘pintje’, hoe dan ook, een blonde van Jopen Bier uit Haarlem is mijn favoriet, lekker ‘vol’ en schuimig. Maar een Brand biertje mag er zeker ook wezen !! Door het brallerige corporale gedrag van mijn oudste zoon bij Vindicat Groningen moet ik ook Bavaria noemen, de grootste omzet wereldwijd voor Bavaria is daar….
    Mijn absolute aanrader is Estrella, een topper, jij kent ‘m ook Dick , verkrijgbaar bij Burg Bieren.

  2. Beetje variatie is heerlijk! Blond, donker, licht, zwaar, Duveltjes en Deugnietjes…..en af en toe een (ouwe)bok!

    • hetgeen de cirkel via de groene hopblaadjes weer rond maakt. (Het was een serieus verhaal hoor!)

Comments are closed.