schapenthema

Dit is de soundtrack van de peperdure film Australia, met o.a Nicole Kidman. Best de moeite waard, mocht u hem niet gezien hebben. Er zit veel mooie muziek in, maar waar het mij om gaat is een bepaalde melodie. Die kwam me zo bekend voor dat ik ging zoeken, en zoeken en ik kwam uit bij Bach. Een aria uit een Cantate die niet zo zeer voor de kerk, maar voor de Jacht werd geschreven. Het stuk heet Sheep may safely graze, of de Duitse titel, Schafe enz. Mocht u nu geen tijd hebben, luister ze dan op een ander moment één voor één af, tenzij u allergisch bent voor dit zware werk. In de opname van de filmmuziek is het gepikte thema het meest duidelijk vanaf 2.40.

De tweede is een vrij langzame instrumentale versie.

Deze derde is de meest originele alt-aria,

en (dicktipt!)de laatste is een uitvoering op kerkorgel.

Vraag 1: Herkent u de van Bach gestolen passages in de soundtrack van de film? (Music Composed by: David Hirschfelder, Bach werd niet vermeld in de aftiteling!)
Vraag 2: Laat u mij even weten hoeveel dagen de melodie uw hoofd blijft rondzingen?
Vraag 3: Welke versie bevalt u?

4 thoughts on “schapenthema

  1. Ofschoon geen orgelfan bij uitstek bekoort mij de orgelversie het meest. Ik hoor er bijvoorbeeld de herdersfluit in doorklinken. Bij de gezongen versie leidt het zingen erg af van de muziek.
    Tja, hoelang gaat deze muziek mij najagen in mijn dromen. Zeker morgen nog, denk ik.

Comments are closed.