snel geld

hetgrotereplaatje

Volgens een hardnekkige roddel werden in de jaren zeventig twee Ermeloërs behoorlijk rijk van een door hun opgezette kettingbrief. De postbode bezorgde maandenlang zakken vol enveloppen met twintig gulden erin op hun stoep. De inmiddels verboden spelletjes zijn behoorlijk lucratief, mits je voorin de trein zit in plaats van achterin de boot. Het lijkt erop dat wanneer de tijden economisch wat minder gaan de piramidekansen als paddenstoelen uit de grond schieten, meestal met sporen in de U.S. Het laatste halfjaar werden mij door mensen die het erg goed met mij voor hebben tenminste drie enorme kansen op gemakkelijk geld aanbevolen. Soms zijn het MLM-achtige constructies waarbij het te verkopen artikel de aandacht afleidt van de werkelijke inkomstenbron, t.w. uw inleg. (Inderdaad uw inleg, want ik doe er niet aan mee.) Jaren geleden werd ik al eens door een man met baard en fries accent naar zo’n veelbelovende bijeenkomst gelokt in een bovenzaal van een wegrestaurant met een kleine honderd gretige belangstellenden. Dat was de eerste keer dat ik rijk had kunnen worden met virtueel geld. Toen heette het B.I.C en de laatste maanden heet het ACN of Bannerbroker. Tegenwoordig kan je natuurlijk met een gelikte, professionele internetpagina jezelf profileren als een goudgerande multinational terwijl je in werkelijkheid een zolder huurt boven een videotheek. Snel en gemakkelijk geld met nauwelijks of geen inspanning brengt zeker in deze tijd veel mensen in verleiding. Begin voor jezelf, maak een paar honderd euro over en wij maken je rijk! Je visitekaartjes liggen al klaar en je eigen website kan al morgen in de lucht zijn. In de slechtste gevallen zetten ze ook nog een paar dozen schoonmaak- of afslankmiddel in je schuurtje. Een inkomen tot maximaal € 50.000,- per maand sluiten wij niet uit! Binnen zes weken kan je al executive-senior-keymember-director zijn. De instructiefilmpjes hebben bijna altijd een enthousiaste Nederlandse presentator met een zwaar Amerikaans accent die net als de bekende TV dominees je ervan overtuigen dat je net zo rijk en succesvol kunt worden als Donald Trump zelf. Eén van de keren dat ik me opgelicht voelde was niet geheel toevallig in Egypte. Inderdaad bij de piramides van Gizeh. Voor de foto klom ik bij zo’n vriendelijk jongetje achterop de kameel. Het fototoestel gaf ik aan zijn ook uiterst vriendelijke vriendje. Die gaf de kameel een ferme klap op zijn harige kont die er vervolgens in ruime draf met mij vandoor ging. Op, ik schat, ruim vijfhonderd meter van de piramide en ver buiten het zicht van gids, bus en Sonja stopte het dier en de vriendelijke jongen eiste tenminste vijftig dollar om me terug te brengen. Het was warm en ik werd boos. Met wat bluf, een grote mond en tien dollar kwam ik weer op tijd bij de bus en kreeg zelfs het fototoestel terug. De foto’s zijn mooi geworden, maar sindsdien heb ik een gezond wantrouwen in alles wat met piramides te maken heeft. dicktipt: niet doen.

dickblogtteEen jaar geleden:klein kunstje geflikt

6 thoughts on “snel geld

  1. Beste Dick,

    Kan jij als financieel expert wellicht vertellen wat je lezers wel zouden moeten doen? Een goede adviseur leert zijn klanten wat ze juist wel moeten doen?! Een mening is maar een poging je EGO(echt geen omzet) te strelen.

    • Ha Cees,
      Hopelijk blijven mijn lezers lekker bezig met wat ze aan ’t doen zijn, want als ze het op financieel gebied van mijn adviezen moeten hebben zijn de rapen gaar. Wat mij opvalt is, dat in tijden waar mensen hun baan (dreigen te) verliezen dit soort “oppertunities” de kop opsteken. Boven mijn blog staat dat het míj vooral om aandacht gaat, dus jouw conclusie in deze klopt. Ik wens jou vanzelfsprekend veel succes met je handel en hoop dat het je wat oplevert.

  2. In Tibet heb ik iets dergelijks meegemaakt. De koetsier sprong steeds van de bok af en liet mij dan alleen in het karretje de bergweg af. Telkens als hij op de kar sprong siste hij me toe: Money!… Terwijl hij al geld voor de rit had ontvangen. Dus ik schudde, eigenwijs als ik was, telkens mn hoofd. Tot ik het zat was en luidkeels een variatie zong op het o mani padme hum. Ik zong kei en keihard: o money padme hum. Hij keek me verbaasd aan,nam hij de teugels in de handen, ging zitten en deed zijn werk. Ik stopte daarop met zingen. Toen ik bij het klooster uitstapte, keek ik hem nog eens gemeen aan.

Comments are closed.