meer bank voor je geld

Het is een gedoe in de financiële sector. U weet, ik heb geen euro op de bank, dus waar bemoei ik me mee eigenlijk?! Zo’n tijdelijke storing dankzij een cyberaanval op ING raakt mij nauwelijks. Die paar mensen die mij wat zouden overmaken zeggen dat het door de storing komt, en ik doe vervolgens hetzelfde. Het kantoor van de plaatselijke Rabobank is gesloten wegens een binnenbrandje en ook daar zal ik niet de schuld van krijgen. Af en toe twitter ik wat ontevredenheid van me af over het bankwezen al weet ook ik natuurlijk niet hoe het precies in elkaar zit. We weten dat iedere minister die impopulaire maatregelen over ons afkondigt uiteindelijk een mooie baan krijgt bij een bank. Dat zal altijd zo blijven denk ik; zo is het spel wereldwijd georganiseerd en het functioneerde tot voor kort redelijk. Nu is de sector wat te groot geworden en zal dus noodgedwongen flink gaan inkrimpen. Eerst uit de dorpen en even later zullen ook de prestigieuze kantoorgebouwen aan de Zuid-As leegkomen. Ik vind het heerlijk om af en toe te zeggen dat “met ons geld” er weer wat banken gered moeten worden. Klinkt stoer, maar van mij zal er weinig bijzitten, neemt u dat maar gerust van dickblogt aan. Ik red geen banken en andersom! Het is leuk om te zien hoe een uiterst sympathieke ex-bankemployé uit mijn dorp af en toe in de sociale media op de bres springt voor “de banken” in het algemeen en de zijne in het bijzonder. Hij twitterde onlangs recht uit zijn ietwat gekleurde hart: “Ik ben die ongenuanceerde kritiek op de banken behoorlijk zat!” Hij bedoelt dat goed natuurlijk, en wat solidariteit met de club waarvoor je een leven lang gewerkt hebt neemt niemand je kwalijk. Ik heb goede en slechte ervaringen met banken en zij met mij, dus door de bank genomen zit dat wel goed. Ik ga binnenkort overigens wel van bank veranderen. De huidige wordt ons veel te klein. Wij willen meer bank voor ons geld. dicktipt: een vijfzitter

vijfzits.jpeg

2 thoughts on “meer bank voor je geld

  1. Die nieuwe bank van je ziet er goed uit met een dikke dubbele bodem. Daar kunnen heel wat euro’s in. Voorlopig ben je gered.

Comments are closed.