Speks’erectie

 

fotopauw

Op bovenstaande oneerbiedige titel volgen vanzelfsprekend onmiddellijk mijn welgemeende excuses, maar ik wilde even uw aandacht trekken. Fijn dat het gelukt is! U weet dat we allemaal ons best hebben gedaan om de kolossale RVS pauw van John Spek te laten uitverkiezen voor het eervolle plekje op de  Schout-rotonde. John is, net als ik, gek op aandacht en hij wil er graag wat mensen bij hebben als het gevaarte eindelijk op zijn hoogdravende plaats wordt gezet. Vanzelfsprekend zal de Gemeente Ermelo hier in de nabije toekomst best aandacht aan schenken, maar natuurlijk niet om 07.00 uur ’s morgens. Ze zouden wel gek zijn toch? Nou lieve mensen, John is een beetje gek en wij ook, dus staan wíj donderdagmorgen a.s. om 07.00 uur bij de muziektent met koffie en gebak op gepaste afstand te kijken als de pauw van John, die vanaf dat moment van ons allemaal is, zijn hoge nieuwe post inneemt. Als het regent staan wij in de Muziektent en als het droog is ook. Hillebrandt Boltjes uit Harderwijk (nb) sponsort het gebak en John zorgt voor de koffie. Mocht u om die tijd al een glaasje Champagne aankunnen dan zullen wij graag een glas uit uw fles meedrinken om te proosten op het moment dat de trotse pauw zijn hoogtepunt bereikt. Ergens in een la ligt nog een Ermelo’s Volkslied dat helaas niemand kent. Het zou gepast zijn dit met alle aanwezigen te zingen vanuit de Muziektent, maar dan hadden we eerder moeten gaan repeteren. Ik stel dus het volgende lied voor. Het betreft de finale van het overbekende “Lang zal hij leven”. Het gedeelte met de toepasselijke tekst, waarbij we denken aan John en aan zijn roestvrijstalen pauw: “Hij leve hoog, hij leve hoog. (2x) Ja hoog, (2x) Hij leve hoog. (2x)” In het geval dat er inderdaad mensen aan kwamen fietsen met bubbels onder de snelbinders, vervolgen wij met het overbekende: “Daar moet op …..” Met een beetje geluk zijn we om acht uur weer thuis. Tot donderdagmorgen allemaal! Dit moment wilt u niet missen!

zieke-hond

 

 

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl en allesvanermelo.nl

6 thoughts on “Speks’erectie

    • Leuk Gert! Het kan zijn dat de foto die ik gebruikt heb, door jou is gemaakt! Als dat klopt, dan zet ik het er nog even bij….. Tot donderdag, tot plop!

  1. Klik ik nietsvermoedend op dickblogt op maandagmorgen, beland ik zo maar bij deze erectie. Schaamtevol google ik Ermelo en ontdek niet allen de exacte ligging, maar ook dat de pauw symbool is van deze plaats. Wel wel, heb ik er in elk geval weer wat bijgeleerd op deze dag. maandagmorgen 😉 Veel plezier donderdag!

  2. Dit heb ik toch al een keer langs zien komen….Dick……Dit was toen mijn reactie…’ Jammerdakernieben want dit zijn toch wel de hoogtepunten van Ermelo ‘

    Dementie indendop…..x

    • het plaatje wel misschien; andere tekst…. Het was gezellig inderdaad. Een man of vijftig én Joke! x

Comments are closed.