super!

Er zijn zoals u weet twee soorten mannen. Er zijn mannen die vaak met hun gedachten ergens anders zijn, maar er zijn ook mannen die hierover liegen. Meestal heb ik de zaken wel op een overzichtelijk rijtje, maar vandaag was zo’n dag dat ik met m’n beperkte hersens óók nog ergens anders zat. Ik was er niet helemaal bij, zoals dat heet. Mogelijk was ik met mijn hoofd nog in België, waar mijn koortje gisteren een aantal prachtige stukken mocht zingen voor een blij bruidspaar in de schilderachtige Abdij in Mol. Wij kunnen ontroerend mooie stukken zingen, maar in dit truttige, reforepertoire blinken wij werkelijk uit. Als op dít huwelijk geen zegen rust, dan weet ik het niet! De accommodatie mocht er wezen mensen. Hierónder (foto1) stonden wij te zingen en de rest van de Abij mocht er ook zijn . Het was een superdag voor het bruidspaar en dus ook voor mij.

IMG_5978

Met mijn gedachten was ik dus vandaag er niet helemaal bij. Omdat ik gisteren als gezegd de tank leeg gereden had heen-en-weer naar België, gooide ik hem vandaag aan de Harderwijkerweg lekker vol met Superbenzine. Dat lukte uitstekend, zonder morsen, maar achteraf was het veel beter geweest als ik er Diesel in gedaan had. Ik rekende af, startte de Polo, stuurde bekwaam richting Harderwijk, maar al na een halve kilometer stonden we, sputter, sputter,  stil. Ik voelde ogenblikkelijk nattigheid en vroeg wat lullig aan Sonja: “Heb ik soms Super getankt in plaats van Diesel? Met pijn in mijn maag voegde ik er aan toe: “Het handvat was groen volgens mij..”

De vriendelijk dame van de ANWB zei: “Wij streven ernaar binnen een uur bij u te zijn.”Inderdaad was Henk er met z’n goed uitgeruste, gele Wegenwachtbus binnen drie kwartier. Henk is een kanjer en stelde mij direct op mijn gemak, door ongevraagd te melden dat hij gemiddeld tweemaal per dag een benzinetank moet leegpompen. In totaal ca 300.000 keer per jaar alleen in Nederland! Ik stelde vervolgens de foute vraag, maar kreeg het juiste antwoord: Tachtig procent van deze vergissingen wordt begaan door mannen. Er blijken dus indrukwekkend veel mannen met hun hoofd met heel andere zaken bezig te zijn tijdens het tanken van Diesel. Mijn gevalletje van vanmiddag staat dus niet op zichzelf! Er zijn veel meer sukkels dan Supermannen!

Ik had de ANWB telefoniste gemeld aan de Harderwijkerweg te staan, ter hoogte van huisnummer 260. Ze vertelde mij vrolijk dat ik, na te zijn geholpen, een acceptgiro zou ontvangen van € 35,- voor het leegpompen van de tank, maar ook een van  € 135,- omdat het “pech binnen de eigen woonplaats” was. Ik begreep dat niet goed, dus vroeg het aan handige Henk, de Wegenwacht. Hij keek naar links, vervolgens naar rechts en zei: “Als je gezegd had ter hoogte van huisnummer 262 te staan, was je gratis geholpen. Je staat in werkelijkheid nét tien meter in Harderwijk, maar je gaf een adres op in Ermelo. In eigen woonplaats zijn jullie niet gedekt”. Hij vond het zelf ook wat lullig, dus ging al pompend bellen met de ANWB telefoondame. Het kostte hem zeven minuten om haar te overtuigen en ons daarmee € 135,- te besparen. Dat komt neer op een jaar gratis dekking mensen!  Onderstaande foto is het uitdrukkelijke bewijs dat ik in Harderwijk tot stilstand kwam en dus niet in Ermelo! De straf voor mijn onhandigheidje bleef derhalve beperkt tot € 50,- voor de superbenzine,  € 35,- voor het leegzuigen en € 10,- tip voor handige Henk.  Nog afgezien natuurlijk van het uurtje opzichtig voor joker staan op zaterdagmiddag langs de drukke Harderwijkerweg en het gezichtsverlies ten opzichte van mijn altijd alerte echtgenote. Zij had dus vandaag een súperdag, dat begrijpt u! Tot nu toe verliep de dag verder zonder grote blunders mijnerzijds. dicktipt: ANWB Wegenwacht met volledige dekking, ook in eigen woonplaats!

IMG_5983