Wijm en Dirkje

Probeert u zich voor te stellen: Mijn moeder Dirkje, destijds ongeveer 94 jaar oud schat ik, met mij naar de verjaardag van haar oudste zus, mijn Tante Wijm. Tante Wijm woonde in Serviceflat Croonenburgh, Ermelo en werd honderd. (100!)  Omdat Tante zo goed als blind was geworden en mijn moeder ook niet alles meer kon verstaan zaten ze naast elkaar. Ze aten een gebakje. Prachtig om te zien. Het werd best een gezellige verjaardag met wat neven, nichten en kleinkinderen. Na het glaasje wijn, Port, of  Sherry maakte mijn moeder aanstalten op te staan. Ik liep naar haar toe, hielp haar en bij het afscheid zei ze: “Zeg Wijm, wat zei je nu ook weer vorige keer dat we elkaar zagen? Ik vond dat zo ’n mooie tekst.”  Wijm wist precies wat ze bedoelde en herhaalde: “God zij met je, tot we elkaar weerzien…”(Misschien zei ze: elkander wederzien, dat weet ik niet zeker…) “O ja, dat was het, mooi!” antwoordde Dirkje. Ze zoenden elkaar en we vertrokken. Veel ouder zijn ze niet geworden, dat begrijpt u.

Vrijdag a.s. mag ik met mijn prachtige Kleinkoor Capice zingen tijdens de trouwerij van oud-koorlid Marianne. Behalve dan misschien dat het in België is, is daar niets mis mee. In tegendeel; het is altijd lekker om te zingen, zélfs op een bruiloft. Eén van de vijf mooie stukken die we gaan uitvoeren op verzoek van de bruid is: God be with you till we meet again. (Vaughan Williams / Jeremiah Rankin) Een behoorlijk Gouwe Ouwe van voor 1900. Tante Wijm kende haar klassiekers dus! Behalve voor het jonge bruidspaar zing ik het dus ook een beetje voor Wijm en Dirkje. Van Caprice heb ik geen opname bij de hand, maar hier is op één na de mooiste. Beetje te langzaam, maar we hebben geen haast toch?

Tenslotte heeft u als altijd recht op een welgemeende dicktipt: Da Pacem, Zaterdagavond 24 september a.s in Ermelo! Tot die tijd en ook daarna: God be with you!

 

Flyer A4 Da Pacem 24 september

2 thoughts on “Wijm en Dirkje

  1. Wat een mooi eerbetoon aan je tante en moeder. Verstandige vrouwen. Ik weet zeker dat als straks in België zingt zij in de hemel van je stem genieten. Veel zangplezier en alvast een mooie uitvoering over drie weken.

Comments are closed.