taarten van Abel


Wat een schitterend format is dit. Kent u het VPRO programma? Weliswaar bedoeld voor kinderen denk ik, maar werkelijk knap verzonnen en geweldig gepresenteerd door Abel. Hij zal best een achternaam hebben, maar die ken ik niet. Taartenbakker Abel dus. Een modern Amsterdams accent, dat wel, maar geen moment van egotripperij. Op het oog ontspannen de moeilijkste vragen afwisselend met simpele instructies over het bakken en versieren van een taart. Ik heb ademloos gekeken naar de uitzending van vandaag. Een schattig zusje van twaalf legt uit waarom ze een taart wil bakken voor (het elftal van) haar omgekomen broertje Boris. Ik kan me wel tien presentatoren met en zonder accent voor de geest halen die van dit onderwerp een akelig en huilerig kijkcijfermonster hadden gemaakt. Zo niet Abel. Een diepe buiging voor de manier waarop hij met zijn gastjes omgaat en ik hoop werkelijk dat hij mooie kijkcijfers haalt zo vlak voor Studio Sport. Kijkt u vooral de uitzending van vandaag (zo 26-02 ’12) nog even terug als u hem gemist heeft. Een pracht taart, een lief zusje en een uiterst knappe presentator. Ik ben een jankerd, maar dat gaat u vast beter af. dicktipt: Taarten van Abel.

2 thoughts on “taarten van Abel

  1. Als je ouder word ga je toch blijkbaar verkindsen… ook ik kijk er regelmatig met plezier naar.

    X Kitty

Comments are closed.