zuinig

Gisteren reed ik in onze zo goed als nieuwe Polo naar Rotterdam. In het kader van de tering zijn mijn geldverslindende Touareg en de prachtige TT roadster van Sonja recent verpatst. We doen het nu even samen in de Polo en binnenkort komt daar wellicht een Fiatje 500 cabrio bij. Wij gaan groener! “Eén op dertig diesel” is mij voorgehouden en ook de vrijstelling voor wegenbelasting sprak ons aan. Van nature ben ik een grijze patser, dus de eerste keer dat ik aan kwam rijden kon Sonja zich niet bedwingen en lachte mij welgemeend uit. “Geen gezicht”! zei ze, “Jij in zo’n zilvergrijs hondehokje.” Ze heeft gelijk, maar bij de pomp vormt zich toch een voorzichtige glimlach als voor € 65,- de tank helemaal vol zit en het bescheiden dashboard aangeeft dat we daarmee gemakkelijk Lyon zouden kunnen halen. In Rotterdam had ik een afspraak met wat mensen die het beter deden in het vastgoed om een klein café aan de haven te verkopen. De mensen zijn daar weliswaar gelijk én tevree, maar ik parkeerde de Polo toch maar een straat verder. Ik wilde niet weer uitgelachen worden immers. Op de terugweg werd ik per gereden kilometer vrolijker en passeerde files vol prachtige automobielen. Bij iedere glimmende bolide die me voorbij reed keek ik naar het digitale metertje dat het verbruik nauwgezet bijhoudt. Het gaf gemiddeld 4.1 liter op 100 km aan, en ik zie de euro’s uit hun uitlaat vallen. Ik zal iets anders moeten vinden om mee op te scheppen, want met de Polo lukt dat niet meer. Als ik bekenden tegenkom onderdruk ik de neiging om te bukken, maar dat wordt met de dag minder. Het is de schuld van Sonja, ze had me niet moeten plagen die eerste dag. dicktipt: rij groen links, stem wijzer.

een jaar geleden in dickblogt: de rode vespa

13 thoughts on “zuinig

 1. Ik vind het stoer. Net als je vader die, voor zover ik mij kan herinneren, zijn hele leven in een Peogot drienulnogwat station reed. Een echte man heeft geen stoere auto nodig.

 2. Heerlijk verhaal Dick… je zet ons aan het denken… groen rijden, maar wel rechts…

 3. Ik vind het wel hip juist, zo’n zilvergrijze, goede bandana om het hoofd van de bestuurder en klaar. 😉
  Ik moet er natuurlijk ook om lachen.
  Maar het is ook wel zo ijdeltuiterig oppervlakkig dat ik dat net zo schaamteloos doe als jij in die zuinige bak zou moeten rijden.
  .

 4. Je kunt ook twee elektrische fietsen kopen op groene stroom.
  Samen fietsen is weer eens wat anders dan samen golfen (en goedkoper)

  • Leuk, dan direct maar twee van die smakeloze beige, mouwloze jacks van Human Nature (ANWB) erbij….

 5. Kan ik misschien dinsdag as. mijn net aangeschafte Prius Wagon ernaast zetten,
  gebroedelijk als crisiscars…, kunnen we een extra drankje nemen op terras.

Comments are closed.