fietser


soms komt hij van links,

en soms van rechts, maar altijd gaat hij even zitten. Misschien woont hij om de hoek, het kan ook zijn dat hij er al tachtig kilometer op heeft zitten. Het is een vrolijke man die elke kans, hoe klein ook, aangrijpt om een praatje te maken. Wie weet zit alles wat hij (nog) bezit in zijn karretje, onder zijn waterdichte slaapzak. Sinds kort zijn de banden van mijn fiets ook weer opgepompt en gisteren kocht ik nieuwe snelbinders. De rek was eruit….
dicktipt: travel light

een jaar geleden schreef ik dit.

9 thoughts on “fietser

 1. Jij hebt meer mazzel met je fiets dan ik.
  Paar weken geleden verloor ik de jassenbeschermer bij de bieb.
  Ok├ę, laat maar, hangt ergens beneden in de berging op een plank.

  En gisteren, in de razende storm van Zandvoort
  Toen ik keurig de berging op slot deed
  ipv open te laten totdat ik terug ben, woei mijn fucking fiets om.
  Kapot achterlicht.

  Niet meer in het donker fietsen totdat dat weer genezen is.
  Mai, oh mai, ben je al eens naast deze mooie man gaan zitten?
  Nu wil ik wel horen wat hij te vertellen heeft, toch?
  .

 2. Ik heb voldoende mensenkennis en levenservaring om het diepere en emotionele verhaal van deze man te kunnen raden denk ik. Hij heeft vast een paar leuke kinderen en is volgens mij redelijk geschoold, en heeft ook nog wel iets avontuurlijks overgehouden gelukkig. Maar er is leed te zien en onmacht. Hij is gescheiden geraakt van zijn vrouw en heeft een niet al te goede omgangregeling met zijn kinderen er aan overgehouden. Er wordt hem veel verweten, en hij weet er niet zo goed mee om te gaan, maar hij neemt nu de touwtjes in handen en gaat z’n eigen weg……, hij vindt die! Maar oh wat moeilijk is dat; zijn kids zijn bij zijn ex waarschijnlijk en die praat wel op ze in dat hun vader niet deugd enzo….. Zo’n man is het waarschijnlijk, en hij wil zo graag dat hij zijn kids mee had kunnen nemen in die aanhanger achter zijn fiets, maar hij is nou eenmaal een man die het niet goed gedaan heeft….zegt ze.

 3. Ja Dick, tandem lijkt me goed, jij voor, ik achterop en dan fietsen we en praten we en drinken wat, en zingen wat. Jij de Bach-noten, ik de hele. En na een rondje IJsselmeer en Veluwe hebben we nog steeds geen geld en nog steeds een verleden, maar wat was het gezellig. We drinken dan een biertje op het bankje waar die eenzame fietser zijn levensloop overdacht….

Comments are closed.