boris

Al eerder liet ik u weten niet veel met poezen en katten op te hebben. Ik vertrouw ze niet. Mogelijk wordt mijn wantrouwen in vrouwen met kattenogen zoals deze Jeanet veroorzaakt door hun ogen. Onlangs zag ik een mooie documentaire over Boris, een kat die haast dagelijks te vinden was bij de ingang van een ziekenhuis in Hilversum. U kunt de uitzending hier terugkijken. Boris is een beetje een allemansvriendje, maar hij zou vooral aandacht hebben voor -, en -krijgen van mensen die dat even nodig hebben. Een behoorlijk sociale kat dus. In de documentaire werd op boeiende wijze een aantal (rokende) verpleegden gevolgd, waarvan sommigen al waren overleden op het moment van de uitzending volgens de aftiteling. Kort na die uitzending is Boris kennelijk zelf aangereden op de oprit van het ziekenhuis waarbij hij onder meer zijn onderkaak brak. Gezien het algemeen belang (!) van Boris en zijn niet onbelangrijke taak bij de ingang werd er een oproep gedaan om geld in te zamelen voor zijn behandeling. Op deze facebookpagina kunt u zijn herstel volgen en hem beterschap wensen. U kunt zelfs vriend van Boris worden of hem liken! Doe dat gerust, niemand kijkt u er op aan.
dicktipt: Aai ook eens een asielzoeker.

2 thoughts on “boris

  1. Wat leuk dat u aandacht besteedt aan “onze” Boris. Ook ik ben geen kattenmens, hoewel ik de afgelopen 32 jaar altijd katten heb gehad. Als er weer een kat/kitten gevonden was, nam ik het/haar/hem maar in huis. Plaats genoeg,maar 10 was het hoogste aantal. Alle gekheid op een stokje:(voorbeeldje) vind maar eens 3 moederloze kittens naast een dode moederkat. Wat doe je dan? Juist, tenminste…ikke wel. En onze oosterse korthaar Yari (alle mensen, wat was die kat lelijk!). Maar lief lief lief en vond iedereen ook lief.”Ben je Yari kwijt…die zit bij ons in de keuken naar buiten te kijken, weer eens een ander uitzicht”. Helaas kwam Yari om bij een brand in onze woning, samen met 4 andere katten. Maar de herinneringen blijven. Boris is inderdaad een bijzondere kat en ik hoop zo dat hij er helemaal bovenop komt. Even een link voor iemand die niet zo gek op katten is….ons moederloze 3 tal een paar jaar geleden
    http://www.youtube.com/watch?v=62OM2ct-Zog&list=UUrzshWF6K870jGlTAXdBi0A&index=77&feature=plcp Dan smelt je toch?
    Toch wel een pechnestje…ons menneke Kilat hebben we in moeten laten slapen, nog net geen 3 jaar oud. Op dit moment mogen wij in ons huis wonen met nog (maar) 4 katten.
    Met vriendelijke groet,
    Agnes

Comments are closed.