de vrouw in de bijlage

Zaterdag kreeg ik op de stoep voor mijn deur een gratis extradikke Telegraaf in mijn handen gedrukt en gratis is niet duur, dacht ik. De voorpagina heb ik gelezen en Sonja pikte de bijlage “Vrouw” er tussenuit. Ze vindt de column van Daphne Dekkers vaak lollig, maar nu wees ze mij op bovenstaand verhaaltje met de titel “dubbel werk”. Men stelt dat vrouwen drie uren per week spenderen aan het opnieuw doen van huishoudelijke klusjes die door hun partners werden gedaan, maar ondeugdelijk. Ik voel mij aangesproken. Zowel bij het vullen van de vaatwasser als bij het afnemen van ons RVS-aanrechtblad voel ik haar kritische blikken al mijn bewegingen volgen, ook al volgt ze schijnbaar geboeid AustralianJuniorMasterChef . Vaak corrigeert ze al onmiddelijk vanaf de eettafel. : “Als je die schaal nu eens bovenin zet misschien?” of “Nee, niet met die gele doek, maar met die blauwe natuurlijk!” Ik volg vanzelfsprekend zoveel mogelijk deze waardevolle aanwijzingen op, maar kan niet verhinderen dat ze het een half uurtje later tóch licht geërgerd overdoet. In bovenstaand artikel worden voorts het verkeerd vouwen van wasgoed, het slecht opmaken van het bed en niet opruimen wat wij gebruiken genoemd. Persoonlijk voeg ik daar graag aan toe dat het schaartje waarmee kruiden geknipt worden nimmer gebruikt mag worden voor het afknippen van uitgebloeide bloemen, verpakkingen of nagels. In de messenla liggen tenminste vier messen waar ik onder geen beding aan mag komen en de strijkplank dient altijd met de punt naar beneden te worden teruggezet zodat er iets aan kan hangen. Koken kan ik volstrekt niet, maar dat had ik u al verteld. Het enige waar ik geen klachten over krijg is het wegbrengen van de vuilniszak. Zo voel ik me dan ook regelmatig. Het artikel in Vrouw sluit af met: “En tóch is 40% blij dat hij een handje helpt in de huishouding.” Veertig procent van Sonja is dus blij. dicktipt: vergeet het chroom van de badkamer niet!

8 thoughts on “de vrouw in de bijlage

 1. Ach Vrouw… van de Telegraaf!
  Oi va voi, dit heet toch gewoon liefde?
  Als ik de spijkerbroeken van die mooie rooie opvouwde en in de kast legde, deed ik altijd het bovenste knoopje dicht.
  Zodat hij zou weten dat mijn handen daar waren…
  Nou ja en zo.

 2. Heb het met een glimlach gelezen…maar heel herkenbaar ik zou daar met Sonja een animerend gesprek over kunnen hebben ….

  x Kitty

 3. Ik moet er niet aan denken dat in een relatie de ander nauwlettend in de gaten houdt wat ik doe en hoe ik alle dingen uitvoer. 😉 Ik verbaas me er wel vaker over bij m.n. vrouwen, aan de ene kant klagen ze dat een man ‘veel te weinig doet en ze alles altijd alleen moeten doen’, aan de andere kant bekritiseren ze hem wel steeds als hij iets doet. Hoe komen dit soort vrouwen er toch bij dat ‘hun manier’ altijd de beste zou zijn… en zelfs dan, je kunt het ook op een positieve niet-betweterige manier brengen vind ik. 🙂

 4. Ik zou je niet kunnen helpen dick! Ik leef al jaren zonder dame en ook mijn geweldig lief heeft van het begin af aan gesteld dat ze onder geen enkele voorwaarde met wie dan ook samen gaat wonen. Mijn strijkplank staat regelmatig in de huiskamer. Handig hoor!

Comments are closed.