in de soep

tumblr_mhpm9cPMoB1rxzfdyo1_500

Dit recept ziet er aantrekkelijk uit voor deze koude dag. Ik zou eens kunnen proberen dat op tafel te zetten straks. Sonja had gevraagd om spaghetti met zalm (de zalm van Mart was vroeg dit jaar), maar dit hete soepje lijkt mij voor vandaag lekkerder. Niet alleen voor de kleur doen we er nog een rood pepertje in vanzelfsprekend en wat gebakken uitjes er bovenop. Limoentje erbij… Wat zouden die kleine groene balletjes links onder zijn? Geen spruitjes toch hoop ik? En die plakjes rechtsonder? Bambooscheuten? Nou, ik zie wel. Een lente-uitje lijkt me ook geschikt. De vissaus niet vergeten en er ligt vast nog wel een flesje Gewurztraminer in de koelkast. dicktipt: noodlesoup vandaag

 

4 thoughts on “in de soep

  1. Die groene ronde dingetjes zijn waarsch doperwten (die doe ik altijd in mijn ‘ramen’, want zo heet die soep). Die lange dingen rechtsonder zijn ‘menma’, Japanse bamboescheuten denk ik. Ik heb in Tokio gewoond en ramen is iets wat bij ons nog steeds dagelijks gegeten wordt (meestal uit het vriesvak, net als de Japaners zelf….).
    Ik las het bericht 🙁 Veel sterkte.

    • Dank voor je aandacht OZ! Misosoep met mi? Zal vast kloppen. In dat geval had er natuurlijk sake-masu bij gemoeten, met een snufje zout op de houten rand. Campai! X

Comments are closed.