luchtig

Tijd voor iets luchtigs. Dickblogt begint wat op een condoleanceregister te lijken en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Het gaat vooral om aandacht, dat wel, en ik ben dol op uw reacties, maar het moet wel leuk blijven! Mijn gezwets over Boer Zoekt Vrouw zorgt voor enorme kijkcijfers, maar ook dat onderwerp is inmiddels voldoende uitgemolken. Tijd voor iets nieuws! Gisteren ging ik met mijn beste vriend naar een voorstelling van Het Jeugdtheater in Harderwijk. Mijn beste vriend is een stuk jonger dan ik en de voorstelling was geschikt voor personen vanaf acht jaar. Max was één van de jongsten en ik was met afstand de jongste opa in de zaal. Het was leuk om te zien dat een kleinschalig eenmansoptreden in deze tijd van dvd’s, 3D-films en gameshit een zaal kinderen nog weet te boeien en ook het patatje na afloop was een groot succes. Over een paar uurtjes mag ik proberen om met een kleine veertig man een zaaltje vol volwassenen te boeien. Het wordt te laat voor Max, maar ik weet zeker dat hij het leuk zou vinden. Gisterenavond vroeg hij mij of ik in God geloofde en een paar uur later vertelde hij mij vertrouwelijk dat Sinterklaas niet bestaat. In navolging van Jezzebel zou ik Max mijn denkende vriend kunnen noemen. Hij gaat goed op school!

Een andere vriend wees mij deze week op deze mooie site. Hij maakt zich zorgen over de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Al zie ik het zelf nogal luchtig in, straks krijgen we inderdaad te maken met verdrievoudiging van het aantal opstijgende vliegtuigen en dat gaan we zeker merken. Voorlopig voel ik eerder een lichte jaloezie als ik zo’n glanzend toestel vol vakantiegangers zie vertrekken en wil ik vooral graag mee. Als het een beetje meezit vliegen we met Kerst voor een paar dagen naar Schotland, maar dat zal nog wel vanaf Schiphol moeten denk ik. Ik geef u tzt het vluchtnummer door, dan kunt u ons volgen.

Tenslotte, omdat ik u een luchtig verhaal beloofde: Naast BzV volg ik af en toe de serie : Achter gesloten deuren. Nagespeeld Nederlands drama over leugens, verdriet en vooral vreemdgaan. Een derde vriend (ja, ik heb er nog een paar gelukkig!) wees mij deze week op het feit dat Vreemdgaan alleen maar verliezers kent, en dat klopt inderdaad. Hij voegde er overigens aan toe dat het ook bij vreemdgaan niet gaat om het winnen, maar om het meedoen. Veel luchtiger kan ik het niet maken vandaag! dicktipt: luchtig!

Een jaar geleden:Griepprik.

7 thoughts on “luchtig

  1. Naar Schotland vliegen is ook een vorm van vreemdgaan hoor!
    En ja, gelukkig blijft gewoon menselijk contact en kijken naar levende optredens gewoon voor iedereen altijd boeiend. Het hoort bij mensen dat ze niet zonder kunnen, games of geen games, tv of geen tv.

  2. Lees altijd graag je blogs, ze zijn vaak luchtig en pakkend! Gister ben ik meerdere keren vreemdgegaan moet ik bekennen, en inmiddels is ‘gister’ misschien wel ‘eergisteren geworden want de klok tikt door, maar morgenochtend ben ik vrij. Ik heb gisteren geluisterd naar een fantastisch concert van Caprice ipv Onger Oens, ik heb gister bockbier gedronken ipv blond, ik heb gister meer over vrouwen gesproken dan naar mijn eigen vrouw geluisterd, als dat geen vreemdgaan is allemaal? Het was super Dick, ik hoop er ook bij te zijn tijdens de christmascarols…..

Comments are closed.