tijger

Ze is altijd een stoere meid geweest. Zo’n stoere meid, van het vrouwelijke type. Ze was een van de weinige vrouwen waarmee ik een gemengd dubbel kon winnen af en toe. Ze volleerde als een vent en giechelde niet bij iedere misslag. Zó stoer zelfs dat ze familie en vrienden achterliet en vertrok naar Afrika. Ze voelde dat ze daar thuishoorde, tussen de Big Five. Met backpackers in haar truck reed ze door de bush en een paar jaar later runde ze met een nieuwe Zuid-Afrikaanse witman een backpackerslodge. Ons contact verwaterde. Onlangs hoorde ik dat ze terug is, maar dat het niet goed met haar gaat. Haar vriend meende een meningsverschilletje met een hamer te moeten beslechten. Ze kon bijna alles aan in de jungle, stoer als ze is, maar deze mokerslag zag ze niet aankomen. Het goede nieuws is dat ze terug is, het slechte nieuws is de dubbele handicap. Ik moet er naartoe, maar weet niet of ze me wil zien in haar toestand. Ik hoop het, maar ze is zo stoer…

dicktipt:Het gevaar zit daar waar je het niet verwacht….

9 thoughts on “tijger

 1. Als je haar het gevoel blijft geven dat ze stoer is, omdat anderen dat nu eenmaal willen (blijven) zien zal ze niets aan bezoek hebben. De kunst zit hem in normaal gedrag alsof ze niet gehandicapt is, enkel of dubbel. De kunst is zo gewoon mogelijk te doen, en toch te laten weten dat je er bent, en dat die stoerheid ook nog een andere kant heeft, anders bestaat stoerheid niet.

 2. Zeker gaan.

  Misschien voelt ze dubbel over een bezoekje, maar ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk – na misschien wat initiële schaamte(?) van wellicht haar kant – het meer gewaardeerd wordt dan niets van je laten horen, laat staan je niet zien.

  Sterker, ik kan me nauwelijks voorstellen dat het haar dag niet maakt.

 3. Toen ik, jaren geleden, terugkeerde van mijn ‘vriend’ was ik niet blind. Maar het had wel gekund. De schaamte voorbij. Als de bakker me toen vroeg hoe ik toch aan die bloeddoorlopen ogen kwam, kreeg ze de rauwe waarheid. Ik ken tijger niet, maar iemand die geen kick laat bij een misslag tijdens tennis…..
  Ach, ik wil alleen maar zeggen: niet twijfelen, gewoon gaan.

 4. Wow, ik weet over wie je het hebt… Heel heftig, maar ik denk dat ze je bezoek ZEKER zal waarderen!

 5. Die komt binnen… Ik heb zo’n stoere dochter. 18 jaar en vastbesloten om zich aan te melden bij Defensie. Sterker, ze gaat in september beginnen. Stoer en mooi. Die dochter van mij. Zucht….

Comments are closed.