stelletje klerelijers

jvb_120629_0515

Gisteren kreeg ik een vrijkaartje voor de musical Soldaat van Oranje. Het was niet direct in me opgekomen om er “op eigen kracht” heen te gaan, maar dat was een grote inschattingsfout mensen. Het is een prachtig spektakel! Een uiterst knappe productie die nog veel meer bezoekers verdient dan de miljoen mensen die tot nu toe naar vliegveld Valkenburg geweest zijn. Een grote hangar, midden op een voormalig militair vliegveld vlakbij Katwijk. Het klinkt als locatie wellicht niet direct aantrekkelijk maar dat is alweer een inschattingsfoutje. Gaan mensen, gáán, want ze hebben er een prachtig smaakvol en gastvrij theater van gemaakt met ongekend creatieve benutting van de aanwezige “infrastructuur”. Als u een heel klein beetje vertrouwen heeft in de goede smaak (om niet te spreken van expertise) van dickblogt reserveer dan snel kaarten zolang het nog kan. Laat het muzikaal wellicht niet helemaal zijn genre zijn, maar dickblogt had een topavond en is nog altijd onder de indruk. Er zal best wat kritiek zijn op de verregaande romantisering van de werkelijkheid van die dagen, maar het verhaal over de klerelijers komt goed over bij een groot en nieuw publiek. dicktipt: kom op tijd, want laatkomers mogen niet meer binnen.

5 thoughts on “stelletje klerelijers

 1. Hoi dick, ik ben twee keer geweest en lex al drie keer .
  Wij zijn fans . Het heeft iets , combi van spannend jeugdboek,
  Sentiment , voor ons Leiden waar we gestudeerd hebben ,
  Geschiedenis , bewondering voor mensen die alles durven op te geven en zich ergens in storten ( liefst het goede doel) , mensen die weten wat het juiste is etc etc

 2. Ik zou dat spektakel nooit los kunnen zien van Erik, die ik gekend heb en niet gewaardeerd heb evenals zijn even onverantwoorde vriendje zijne corrupte narigheid, de heer Von Lippe.
  Ik heb deze woorden ooit gebruikt tijdens een vergadering van het dagelijks bestuur van de LO-LKP Stichting, ik ben toen geruime tijd niet “on speaking terms” geweest met onze erevoorzitter, Liepke (Bob) Scheepstra, mijn vaders belangrijkste makker uit het verzet.

 3. Ik kan me daarbij wel wat voorstellen. Het waren heldendaden op de Veluwe om na droppings wat treinen op te blazen. Mooie acties, maar vanzelfsprekend wat overschaduwd door de represailles in Putten… Mijn oude vader is ook wat wars van veteranen defilé’ s, hoe gezellig ook bij mooi weer. “We hadden veel meer moeten doen”, zegt hij….

 4. Ik kan volledig akkoord gaan. We zijn in april gaan kijken en hoewel ik geen musical-liefhebber ben (beetje aversie bij het telkens plotse aanheffen van een melig liedje) waren ik, mijn partner en gezelschap danig onder de indruk van de enscenering. Ik denk niet dat er ooit nog een andere opvoering zo creatief en solide in mekaar gezet kan worden. Inderdaad een aanrader (maar baseer je niet teveel op de uitstekende film want de musical wijkt hier en daar wel wat af).

Comments are closed.