kiezen of delen

Moet ik kiezen tussen een poes en een vogeltje, dan kies ik nooit voor de poes. Poezen houden van mij, maar dat is niet wederzijds. Onlangs verkocht ik via MP mijn luchtbuks en bij het afleveren heb ik de jonge koper laten beloven dat hij niet op vogeltjes zou schieten, voor wat het waard was. Een dilemma dient zich aan lieve lezers. Mijn kwistige hand van vogeltjesvoeren heeft zich dusdanig rondgesproken in de omgeving dat naast de ontelbare vogeltjes ook driemaaldaags de huiseekhoorn langskomt. De gulzigaard heeft uiterst gebrekkige eetmanieren waardoor hij flink strooit op de planken van het dakterras, zodat nu ook een allerliefst klein, schichtig veldmuisje (grijsbruin) zich dagelijks meldt. Als ik moet kiezen tussen een poes en een muis, dan wordt het al wat lastiger. Bij ons staan dagelijks alle deuren en schuifpuien open, dus vroeg of laat komt het muisje binnen met zijn talrijke nageslacht vrees ik. Het muisje is allerliefst als hij zijn kopje tussen de planken uitsteekt om een halve pinda te komen knagen, maar er zal een tijd komen dat ik moet kiezen tussen Sonja en de muis. Het is een duivels dilemma, maar bij de volgende zak pinda’s neem ik ook maar wat rode korrels mee denk ik. Of zo’n vriendelijk verhuisvalletje misschien, maar daar vang ik dan vast de eekhoorn mee. Lastig…. dicktipt:kiezen of delen

een jaar geleden:http://www.dickblogt.nl/hoezo-paraplu/

11 thoughts on “kiezen of delen

 1. Een verhaal naar mijn hart. Ben jaloers op jou als eekhoornontvanger!

  Ik denk dat heel veel katteneigenaren niet willen dat hun schatteboutjes vogels eten, en het ook ontkennen, dat het gebeurt, of het feit onder het tapijt schuieren.
  Katten maken de meeste slachtoffers wanneer ze ’s nachts buiten lopen. Het zou al veel helpen als de baasjes hun beesten dan innen houden, kattenluiken sluiten.

  Veldmuizen komen nooit in huis wonen, toch? Alleen huismuizen.

 2. Wat een dierenvriend. Alleen vanwege de kattenbak, de haren en het probleem als we eens weg willen heb ik geen kat. Ik vind ze erg gezellig.
  Ook wij voederen met gulle hand en zien af en toe een muisje de tuin oversteken. Het hoeft maar van richting te veranderen om binnen te komen maar doet het niet. Toch ligt daar ook wel eens een kruimeltje op de grond.

 3. Zo heb ik ook een tijdje een huismuis gehad. Vriendelijk beestje trouwens. Maar toch maar middels de muizenvriendelijke muizenval hem gedwongen te verhuizen.
  Viel nog niet mee trouwens. Minstens 500 meter van het huis, anders is ie zo weer terug heb ik gemerkt. ­čśë

 4. een poes nemen om de muis te vangen?

  wie is Sonja? Ik onthoud niet zo goed.

  Vroems heeft ook eens een muizenval op zolder gehad, zijn zolder barste van de muizen. En soms ging er een aan de loop met de muizenval, dan zat zijn pootje er tussen. Heel naar! Zelfs een keer alleen een pootje er tussen gevonden.

Comments are closed.