beetje blauw

kever3

Vriend Hans wist een mooie oude Kever 1300 te staan uit bouwjaar ’67 en vanzelfsprekend bood ik spontaan aan die samen met hem te gaan ophalen. Hans is namelijk wél erg handig en je weet nooit waar ik hem nog voor nodig heb in de toekomst. Met de kar achter de auto reden we naar de garagebox in Bussum. Steunend ging de roestige kanteldeur open en viel er licht op de minstens zo roestige Kever. Met respect voor de ouderdom probeerden wij hem naar buiten te duwen, maar de achterwielen bleken muurvast te zitten. Een trekkabel aan de auto loste het probleem uiteindelijk op en met kunst, vliegwerk, een lier en een zware blauwe autokrik kregen we Kever op de aanhanger. Om de boel netjes achter te laten zette ik nog even de zware antieke koffiemolen terug op zijn plek…. dacht ik. Het bovenstuk bleek los te zitten en met een doffe dreun viel het gevaarte op mijn linker voet. Ik riep iets onverstaanbaars en strompelde de auto in. Thuisgekomen lukte het mij om de blauwe suède schoenen uit te doen en de schade leek mee te vallen. Drie tenen werden langzaam blauw. Lezertjes met een zwakke maag raad ik aan niet op de bovenste foto te klikken, want het plaatje van de pijnlijke voet is niet fraai. De Kever wel, al is er grote kans dat hij gesloopt gaat worden. Eigenlijk heeft Hans alleen het chassis nodig om er een mooie Porche 356 replica op te bouwen. Ik mag weer helpen, op voorwaarde dat ik veiligheidsschoenen draag. Blauwe dan graag, met stalen neuzen. dicktipt: niet kijken, u bent gewaarschuwd!

kever2

dickblogtte

 

een jaar geleden schreef ik: All on board!

9 thoughts on “beetje blauw

  1. Ik heb maar liefst twee keer op de bovenste foto geklikt, en kon beide keren alleen paars ontdekken, geen blauw daarom heb ik de tenen maar goed bewonderd.
    Dát zal niet lekker zitten!

    • Zitten gaat wel, fietsen ook, hardlopen is lastiger maar vanavond probeer ik ze in een tennisschoen te persen….

  2. In Duitsland was een paar weken geleden veel te doen over het naziverleden van Ferdinand Porsche. Hij zou in zijn fabriek dwangarbeiders tewerkgesteld hebben en opdrachten hebben uitgevoerd voor hoge officieren van Hitler’s regime. Met Kever 1967 heb ik heel andere associaties. Egmond aan Zee, eind zestiger jaren. Kevertje aan Kevertje op de boulevard.

    • Ooit reed ik ook rond met zo’n mooie zwarte Kever cabrio. Heerlijk, al ging ik dan naar Bergen….

Comments are closed.