onrusthuis


Mag ik u voorstellen: mijn oude ouders. Beide 96 jaar, samenwonend. Niet meer zelfstandig, maar na een mooie aanleunperiode nu alweer een paar jaar in in een prettig appartement op de begane grond van een rusthuis. Ze hebben natuurlijk wel eens in een beter hotel gezeten en aan het eten moesten ze ook even wennen, maar ze zijn bevoorrecht. Zij beseffen zich dat bijna alle dagen. Ook de zorg ontkomt niet aan geldzorgen, dus er wordt bezuinigd, gesloten en samengevoegd. Wij, hun kinderen, dachten steeds, het duurt hun tijd wel uit, maar de zorgverlener krijgt plotseling haast en het weliswaar verouderde, maar mooie tehuis zal op korte termijn worden gesloten en gesloopt. Men heeft het snode plan gelanceerd om de bewoners te verhuizen naar een wat groter tehuis dichtbij. Ook dit pand staat echter op de nominatie gesloopt te worden binnen twee jaar. Wat er daarna moet gebeuren weet nog bijna niemand. Zeker is dat er veel minder plaatsen beschikbaar komen dan er nu zijn. Drie verplantingen in zo korte tijd overleeft zelfs de sterkste boom niet, dus wij gaan hier maar even vóór liggen denk ik. De verzorging in het huidige rusthuis is prima. Iedereen doet haar uiterste best om de bejaarde bewoners zo lang mogelijk prettig te laten leven. Alleen al het bekendmaken van deze recente plannen van het management zullen zonder enige twijfel het sterftecijfer zichtbaar opschroeven. Dat zal niet de bedoeling zijn, maar het brengt de uiteindelijke oplossing van hun probleem wel dichterbij. Wij hebben het onze ouders nog maar niet verteld. dicktipt: niet oud worden.

13 thoughts on “onrusthuis

 1. Dick… je hebt groot gelijk dat je er voor gaat liggen. Aangezien ik zwaarder ben dan jij kan ik wellicht helpen met ‘er voor liggen’…
  Wel klasse dat je op je 96ste a) nog samen oud mag zijn en b) je ook nog geniet van een ‘paffie’!

 2. zooohh, wat een “dom” besluit, brengt geen “winst” op! Ik ben ook behoorlijk zwaar, dus meld me nu ook aan om ervoor te gaan liggen.

 3. Ook zonder schuldgevoel omdat ze al zolang niet meer live gesproken heb: ga dwarsliggen en als ik je kan helpen – graag!

 4. Gefeliciteerd met zulke oude ouders,
  zelf ben ik al 47 jaar wees.
  Ik zou ze elke dag opzoeken als ik jou was,
  en alle kooltjes voor ze uit het vuur halen,
  me het vuur uit de sloffen lopen zolang ze er nog zijn.

 5. Het is toch raar om Rehoboth en Dillenburg te sluiten terwijl er nog geen nieuwbouw in zicht is? Je wilt niet dat je lieve ouders over een jaartje ineens in Nunspeet zouden moeten wonen. Dus de grote vertragingstaktiek van stal!!!

  • Klopt, we (zorg-en Rehoboth) staan op de rol. Vandaag “rondleiding” in R gehad met wat politici. Volgende week weer. We doen ons best.

Comments are closed.