in the eye of the beholder

Ze was inderdaad hóógzwanger, de vriendelijke jonge vrouw van wie ik op Facebook bovenstaand windlicht kocht voor € 7,50. Ze bood twee vazen aan, waarvan ze één als “een soort stolp” omschreef. Op de foto leken ze een stuk kleiner. Ze wilde ze wel komen brengen, maar toen ik meldde dat we niet op de bgg woonden, maar “boven”, vond ze de trap een te zware bevalling.

Volgens afspraak liep ik naar haar auto op de parkeerplaats. Ze was vandaag uitgerekend, vertelde ze. Het zou haar tweede kindje worden. Als ervaringsdeskundige voorspelde ik haar ongevraagd dat het morgenvroeg zou worden, maar dat ze er goed aan had gedaan mijn trap te laten voor wat het was. Stel je voor….

Nadat ik ze zonder scherven boven had gekregen en er wat Glassex op had losgelaten, kregen ze een mooi plekje en rende ik naar Blokker voor een grote, dikke kaars. Groter hadden ze niet, maar ik kocht ‘m toch. Gelukkig is het inmiddels vroeg donker.

De vraag: “Wat heb je nu weer gekocht?” had ik wel verwacht. Het woord “gezellig” mag ik thuis niet meer gebruiken, dus vroeg ik: “Vind je hem mooi?”

“Leuk”zei ze. “Lijkt een beetje op een condoom.”

Te koop: Groot, glazen windlicht. Soort stolp. teab.