versieren zonder slingers

Soms is het tenenkrommend brutaal en soms lach ik me een bult bij die licht agressieve straatinterviews van PowNed. Of ze nu met zo’n microfoon aan een lange steel bij een kerk op Urk staan of nét buiten het binnenhof, het is altijd spannend. De één kan er beter mee omgaan dan de ander. Wij bij Kluppen.nl hebben natuurlijk de altijd vrolijke spraakwaterval Jaap, die kan praten als Brugman, maar hij kan het allemaal niet alleen meer. Dus zagen we de laatste weken een aantal spiksplinternieuwe kandidaat-straatinterviewers zichzelf presenteren in een filmpje. Ze vroegen voorbijgangers of ze een beetje handig waren in het versieren. Versieren dan in de meest spannende vorm, zonder slingers.

Ik moet u bekennen ook zelf een moment serieus te hebben nagedacht om een gooi te doen naar deze leuke vacature. Gelukkig voor u als argeloze voorbijganger, nam ik geheel op eigen kracht de enige juiste beslissing. Don’t push your luck to far, om het maar eens in goed goois te ze zeggen. Stel dat b.v. Ellen mij op straat gevraagd had of ik een beetje handig ben in het versieren, dan had ik na enige bedenktijd geantwoord, dat je ook daarbij niet te hoog moet grijpen naar geluk. Een beetje je kansen inschatten voorkomt veel teleurstellingen. Weliswaar win je niks als je niet waagt, maar een beetje realistisch blijven is beter dan roekeloze zelfoverschatting.

Bij het maken van straatinterviews kan je er achteraf  gelukkig nog veel uitknippen, maar net als bij versieren is genegeerd worden het ergste wat je kan overkomen. Een vriend van mij zei ooit: “Als je niet kunt versieren, kan je ook niks verkopen.” Ik begrijp wel wat hij daarmee bedoelde. Mijn lieve moeder die vorige maand 105 zou zijn geworden, zei wel eens zorgelijk: “Die jongens van mij komen er gemakkelijker aan, dan er af.” Er zaten inderdaad wat pijnlijke echtscheidingen tussen, maar uiteindelijk hang je toch zelf wel weer de slingers op. Ben benieuwd welke kandidaat-interviewer zichzelf uiteindelijk het best kan verkopen.  Succes allemaal!

dick leene voor Klup, april ’21 ( https://kluppen.nl/ )

3 thoughts on “versieren zonder slingers

Comments are closed.