M.V.D.W.O.A.

Het is weliswaar nog maar een voordracht, maar ZKH noch zijn Commissaris zal hem lang op het antwoord laten wachten. Vandaar ook het voorschot op de goede afloop, dat Mr. Hans van Daalen op 1 december a.s. zal worden geïnstalleerd als Burgemeester van Ermelo. Via Amersfoort en Barneveld lijkt Ermelo best een flinke sprong de goede kant op. Ik sta er wel achter. Nét voldoende CDA-uitstraling met zo’n blauwe bril, maar niet verontrustend. In de lachrimpels herkennen we gelukkig duidelijk de vrolijke trekken van Kees Prins. “Goeie ‘smorgens Aldrik.” Ik hoor het hem al roepen bij binnenkomst in het fonkelnieuwe, dramatisch transparante Huis van Ermelo.

Natuurlijk zijn onze zorgen hiermee niet onmiddellijk naar het verleden verwezen. Wat wil je ook als je bij ieder officieel moment benadrukt dat je vooral Zorgdorp wilt blijven. Dat houden we er best nog even in. Vanaf deze nauwelijks eervolle plek wil ik graag onze best vrolijke interim Dorine Burmanje bedanken en groeten. Ik ben doorgaans gemakkelijk te paaien met sprekers die ontwapenend dicht bij zichzelf blijven. Prop daar op charmante wijze nog wat zachte zelfspot in en je hebt mij voor altijd aan je zijde. Nou ja, voor altijd is natuurlijk best lang, maar haar waarnemend burgemeesterschap had wel iets langer mogen duren wat mij betreft. Mocht er een gezellig afscheidsdiner volgen, dan verwacht ik met deze liefdesverklaring wel een eervol plekje aan tafel te hebben bewerkstelligd.


Vanzelfsprekend wens ik ook Mr. Hans van Daalen veel succes in Ermelo. Wat mij betreft zoveel succes dat hij ooit in de boeken gaat als de dikke van Daalen, want het mag hier allemaal best wat Bourgondischer. We gaan goed voor hem zorgen in dit zorgdorp. Hartelijk welkom.