Kent u Saar?

Sla de verkiezingsprogramma’s er maar op na. Alle partijen roepen stuk voor stuk dat we, als we ouder worden, zo lang mogelijk in ons eigen huis moeten kunnen blijven wonen.  Het huis wordt zo nodig aangepast met een instapbad en een traplift en de thuiszorg doet haar best in de korte tijd die daarvoor beschikbaar is. Dat is allemaal geweldig, maar tegen eenzaamheid of angst is dat helaas geen oplossing. Soms gaan mensen na het verlies van hun partner waarmee ze veertig  jaar of langer lief en leed hebben gedeeld haastig op zoek naar een partner om maar niet alleen te hoeven zijn. Soms lukt dat. Anderen overwegen met pijn in het hart het fijne, grote huis met al die herinneringen dan maar te verruilen voor een aanleunwoning of appartement.

Een veel prettiger optie kan Saar aan huis bieden. Als overbruggingsperiode of om op die manier langer in het vertrouwde thuis te kunnen blijven. Iemand extra die naar u omkijkt en regelmatig op bezoek komt. Iemand die meegaat op bezoek bij die vriendin die u al lang niet meer heeft gezien. Of samen een boodschap doen of een kroketje halen. Simpele dingen waarvoor je dan niet bij je kinderen of familie hoeft aan te kloppen. Even mee om te stemmen kan natuurlijk ook. Per brief blijkt het nog best lastig geweest te zijn.

De intensiviteit kan variëren van een paar dagdelen in de week tot 24-uurs gezelschap met slaapwacht. De kosten zullen u meevallen en worden in sommige gevallen gedeeltelijk gedekt en zijn in ieder geval als kostenpost aftrekbaar. Onze organisatie kijkt zorgvuldig in het bestand naar een passende Saar voor u. Kijk voor de mogelijkheden op www.saaraanhuis.nl  Mail naar nwveluwe@saaraanhuis.nl  of bel  0341-232590

dickblogt voor Saar aan huis, maart ’21

2 thoughts on “Kent u Saar?

  1. Na het verlies van onze dochter jl. ga je nadenken ‘wat nu als één van o s er niet meer is’ daar raak ik nu al in de stressvolle gedachten. Niet doen zul je denken maar dan ben je alleenstaand , zo mooi dat er dan instanties zijn die je verder kunnen helpen!

    Ik ben voor Saar-aanhuis!

    • Precies. Eenzaamheid is ook een slopende ziekte. Ik heb altijd wel respect voor alleenstaanden die zich enthousiast onder de mensen begeven. Degenen die daar niet zo handig in zijn zie je niet.. Je moet me nog eens vertellen waaraan je jullie dochter hebben verloren. Bij haar dacht ik vaak: De mooiste ogen zijn vaak niet de beste… XX

Comments are closed.