Pijpenstelen en een ruimvallende jurk.

(geluid aan)

Mèt welgemeende excuses stel ik u hierbij weer even bloot aan wat goedbedoelde, maar volstrekt niet vrijblijvende, koorspam. Sowieso is het af en toe goed om eens een kerk van binnen te zien en mijn Kleinkoor Caprice maakt dat weer even heel aantrekkelijk voor u. Ruim een halfjaar hebben we ons te pletter gerepeteerd aan een pràchtig repertoire. Enerzijds een aantal door de oorlog geïnspireerde nummers (Mauersberger), maar ook stukken waar de hoop vanaf spat (Párt, Schutz). Het concert op 12 november in Ermelo is voor 95% á capella. Slechts één enkel instrumentje bij een prachtig stuk van ene Arija Skepasta.

Om dat instrumentje te kunnen bespelen hoef je beslist geen halfjaar te studeren, maar Marianne Vos doet het dan ook voortreffelijk. Alsof het pijpenstelen regent op je tentje. Het geluid gaat vergezeld van erotische keelgeluiden van een aantal speciaal geselecteerde zangers. Ik besef dat deze voorinformatie u wellicht wat aan het twijfelen brengt, maar vertrouw op mij mensen. U gaat het prachtig vinden en ik zal op mijn allermooist zingen. Beloofd!

Mocht je ècht een geldig excuus hebben, dan zingen we op 23 december in Harderwijk weer de Christmas Carols & Lessons. U weet wel, in m’n ruimzittende witte jurk. De beste manier om de Kerstdagen te beginnen en 2022 af te sluiten. Dan wèl met orkest en zeker zo hoopgevend. Het liefst zie ik jullie beide dagen, maar als gezegd, met een geldig excuus ….