de vrouwen uit mijn jeugd

Het zou prachtig geweest zijn om in deze muziektent te mogen zingen. Hij stond op landgoed Veldwijk, wat wij vroeger gewoon Veldwijk noemden. Of “achter de hekken”, waarmee de spoorbomen bedoeld werden. Muziekkorps Cresendo zal er vast en zeker gespeeld hebben lang geleden. Ook mijn oudste broer heeft er goede herinneringen aan weet ik, maar hij zal dat aan u nooit toegeven. Ze was veel ouder en veel groter, maar ze moet als zes koperblazers in zijn jonge oren hebben geklonken. Of in ieder geval als een oude fiets(bel). Ach, het maakt niet uit; als je het maar leert.

Binnenkort mag ik met Kleinkoor Caprice weer op het landgoed zingen, maar dan in de Lukaskerk. Ik kreeg vandaag bericht dat Ds. Wiebe Dijk plotseling in Frankrijk is overleden. Heel goed mogelijk dat hij “Vriend van Caprice” was. Er was een tijd dat ik het leuk vond om op zondagmiddag naar de Lukaskerk te gaan en nam dan mijn zoontjes mee. Wiebe Dijk preekte dan meestal. We vonden ook het ongedwongen in-en-uitlopen van de patiënten (cliënten heten die nu) aantrekkelijk en het ongegeneerd winden laten af en toe. Wij  niet, maar zíj natuurlijk. Dat brak de tijd een beetje. Wij hebben dat tijdens ons Madrigalenconcert liever niet, dat begrijpt u.

Mocht u nog twijfelen of dit concert de moeite waard is, dan vraag ik u even naar bijgaande opname te luisteren. Niet van Caprice, maar ik beloof u dat wij het nét zo mooi zingen. Ook de titel is hier wel van toepassing. Freue dich des Weibes deiner Jugend, van J.H. Schein. https://www.youtube.com/watch?v=2h7DElTx5gM Mijn broer, u weet wel, zou dit ook prachtig hebben gevonden, maar hij zit helaas in het buitenland. U bent daarentegen hartelijk welkom en ik trakteer u weer graag op een biertje na afloop. Ook de vrouwen uit mijn jeugd. dicktipt:

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren