JuniorMasterChef


Toen ik ruim een half jaar geleden meegesleurd door mijn huisgenote alle afleveringen van JuniorMasterChef Australië volgde, hoopte ik vurig dat er geen Nederlandse versie gemaakt zou worden. Veel mooie buitenlandse producties vallen zodra ze hier worden gekloond verschrikkelijk tegen. U kent de voorbeelden. De serie werd in Australië zo fantastisch opgenomen en geleid dat ik mij niet kon voorstellen welke koks dat in Nederland zouden kunnen evenaren. Het was smaakvol, hard maar rechtvaardig en uiterst kindvriendelijk. Mooi en leerzaam om te zien en af en toe emotioneel voor een geboren jankerd als ik.
Ik beken bij deze graag mijn ongelijk; de angst was dit keer volledig onterecht. Chefkoks Peter Lute en Alain Caron doen beslist niet onder voor hun overzeese collega’s en weten de deelnemertjes en mij te boeien van begin tot einde. Het is een prima combinatie; Lute rustig, Amsterdams en zakelijk, terwijl Caron met zijn schitterende Franse accent zich ontpopt als kokende clown en kindervriend. Ik had eerst “kinderforno” als titel voor dit verhaaltje verzonnen, maar ik ben echt kritiekloos in deze, dus zou deze lollig bedoelde, dubbelzinnige verwijzing volkomen misplaatst zijn. Natuurlijk worden de jonge kooktalentjes misbruikt voor de kijkcijfers, maar het gebeurt in mijn opaogen uiterst verantwoord en vriendelijk. Het is schitterend om te zien wat sommige kinderen van een jaar of acht (8!) al kunnen en weten op culinair gebied, en het zijn echt niet alleen maar kakkertjes. In tegendeel. De producer heeft er overduidelijk voor gezorgd dat alle minderheden goed vertegenwoordigd zijn. Het resultaat is een boeiend, vertederend en leerzaam programma. Ik ben benieuwd of het ook jonge kijkers trekt. Kinderen tussen de acht en twaalf jaar, al denk ik dat die niet eens zo zeer tot de doelgroep van Net5 behoren voor dit programma. Ik vraag me overigens steeds vaker af wat er mis is met mij als ik programma’s als dit en bv Boer zoekt vrouw leuk ga vinden. Zorgelijk!
dicktipt: http://www.net5.nl/programmas/junior-masterchef/

One thought on “JuniorMasterChef

  1. Mijn dochter is ook fan. Ze is intussen aan het koken geslagen bij Mama thuis. Nu nog even kijken of ik dat bij Papa thuis er ook (weer) in krijg’…. 😉

    <em.Ieg geen 'gezeur' meer over: "Lust ik niet" ed

Comments are closed.