Shirley

In mijn destijds zestienjarige ogen, was Shirley misschien zelfs meer exotisch dan erotisch, maar wat wist ik ervan? Ik was zestien! Mijn oudere broer had haar meegenomen uit Amsterdam, waar ze was geronseld door het OLVG. Ze is Filippijnse met wat Afro-Amerikaanse trekken. Ik vond haar vanzelfsprekend woest aantrekkelijk. Achteraf bleek zij voor mijn broer vooral een project te zijn ter voorbereiding van zijn geplande reis naar Manilla, wat hij verkozen had als vervangende dienstplicht. Shirley loste mijn probleem een paar maanden later tactisch op door een allerliefste collega aan mij voor te stellen. Ze was een jaar of tien ouder dan ik, maar ik viel als een blok en herinner mij heerlijke wandelingen door het Oosterpark op dagen dat ik geacht werd op school te zitten en een enkele spannende overnachting in het ziekenhuis. Een passende metafoor zou kunnen zijn om u te vertellen dat ik in dat kamertje van 4×4 mijn eerste verse mango proefde, die de dag ervoor was meegenomen door een Philippijnse piloot. Exotisch! Mijn moeder stak er destijds een stokje voor via een brief aan de moeder-overste, wat mijn zestienjarige hart vanzelfsprekend brak. Ik heb mijn moeder uiteindelijk vergeven en de vriendin vergeten. Het was een indrukwekkende tijd en Shirley herinnert mij daar aan. Vandaag kwam ze even langs en af en toe stuurt ze een SMS. Het accent wat toen zo vertederde is er nog altijd. Shirley woont inmiddels ruim 45 jaar in Nederland en was geliefd op haar werk. Zonder daarover een oordeel te hebben deel ik hieronder geheel indiscreet een van haar berichtjes van vandaag, gewoon als monument. Nederlands blijft lastig…

“Wij hebben leuk gehad in Ermelo lekker zonne terras. Zij vindt mooie zij vindt net dat tussen door in Bergen en zee d straten. Zij is d collega van mijn ex.vroeger. ga wij een keer in 1/2 jaar dagje weg.zij is ook alleen ook 2 kids devorce meer dan 22 jaar. Is 2 jaar geleden met pension. Wij nemen nu trein van 15.50. volgend keer?”

De prachtige dame op bovenstaande foto is niet Shirley, noch haar vriendin van destijds. In mijn zestienjarige ogen was ze destijds wel nét zo exotisch, maar vergeet daarbij niet dat ik in Ermelo woonde. De foto is ergens gepikt. dicktipt: mango.

oudedoos:Een jaar geleden schreef ik “Kim“.

7 thoughts on “Shirley

 1. @DB: geweldig hoe exotisch en erotisch op elkaar in kunnen werken, versterken of juist afzwakken. Alleen als je (als jonge man ?) 16 bent, dan word je natuurlijk omringt door opwindende erotiek. Tenminste, dat gold voor mij. Ik werd er gek van : -). Toch vind ik de foto die je hebt geplaatst allerminst erotisch en eigenlijk ook niet écht exotisch. Het heeft in mijn ogen teveel gemeen met modeplaatsjes en onechtheid.

  Toch heb ik gelijk naar mijn fotoalbum gegrepen en gekeken naar een aantal van mijn favoriete vrouwenfoto’s en gevoelens van exotisch en erotisch proberen te onderscheiden. Indiase, Indonesische, Cambodjaanse enz. danseressen, Balinese, maar ook buikdanseressen die op een erotische manier mannen volledig in de maling (ook – of misschien wel vooral – mij dus) aan het nemen waren, twee hamervrouwen (zuid Ethiopië) die heel zusterlijk bijna volledig naakt op een markt met elkaar over een aanschaf aan het bespreken waren. Het ene beeld is wel lichtelijk erotisch en een ander beeld alleen maar exotisch. Waar het aan ligt weet ik niet. ik vermoed authenticiteit!

  Ik vind je overgenomen stukje ‘schrijven’ echter eerder anti erotisch, terwijl als hetzelfde met een accent en mens erachter wordt gesproken wel erotisch kan zijn. Dus, misschien dat vertedering, zachte gevoelens door werkelijk intermenselijk contact voor mij een voorwaarde is voor het opwekken van erotische gevoelens. Dat is dus in de loop van een halve eeuw blijkbaar grondig veranderd. Nogmaals, een gladiool was voor mij op 16 jarige leeftijd al heftig erotisch.

  • ~Mooi man, je hebt er zelfs naslagwerken over aangelegd! De foto zal inderdaad gemaakt zijn om de armband aan de man te brengen. Mooi en aantrekkelijk kunnen inderaad los van elkaar staan. Met gladiolen heb ik het nóg wel ‘-)

 2. @DB: -))))
  Ik vond – toen ik volwassen werd – gladiolen wat te kinderlijk en vreemd voor een volwassen man. Dus ben ik overgestapt op rode rozen omdat ik alle mannen daarmee op straat zag lopen. Toch bevredigde mij dat niet en ben ik – na veel experimenteren met andere bloemen – tot volle tevredenheid overgestapt op gele rozen. Vooral de betekenis van de kleur geel bevalt me.

  Zouden vrouwen überhaupt enig besef hebben hoe ‘wij’ mannen lijden onder onze seksuele driften?
  ‘Mijn’ drie vrouwen in ieder geval wel. Die genieten met volle teugen van hun ‘macht’ en dat maakt dat wij – drie mannen – op een wat masochistische manier ook weer genieten.
  Hmmmmm….ingewikkeld allemaal.

  Heerlijk!

Comments are closed.