vroeger

Irminform@il van dick@dickenson.nl

Vroeger was alles anders….

Nu Wim van de Berg, voorheen W.Hajé, alle macht binnen de vereniging naar zich toe heeft getrokken en weer maandelijks een pagina vult kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ook Lex verhaalt na lange jaren van stilzwijgen af en toe weer over zijn Amsterdamse avonturen. Helaas maakt hij te weinig mee om alle Irminfo’s op te leuken met een bijdrage van zijn hand. Zo vergaat het ook mij.

Vroeger, ja vroeger stonden wij alle drie nog midden in het (tennis) leven. We wonnen zelfs wel eens wat. Je maakte van alles mee om over te roddelen in het clubblad. Tegenwoordig lijkt er niets meer te gebeuren aan de Varenlaan. Iedereen blijft bij elkaar en overspel komt alleen nog voor op de baan, waar men elkaar jarenlang trouw dezelfde ballen toespeelt. Ruzies of vechtpartijen in het clubhuis? Ik hoor er nooit iets over. Onze ooit zo spraakmakende vereniging lijkt ingedut. Het porous cushion lijkt het frivole en losbandige verleden voor altijd te hebben toegedekt met een alles dempende laag groen rubber.

Of lijkt dat maar zo? Kan het ook zo zijn dat er allerlei spannende dingen gebeuren in en rond ons clubhuis waar wij niets van merken? Zijn er nieuwe generaties bardieners, bestuurders en tennissers die zonder dat wij het zien de tijd van hun leven beleven onder het mom een balletje te slaan? Laten we het hopen. Ik zie een nieuwe lichting Kraayenhof en Helling waarbij ik me van alles kan voorstellen. Ook de dochters van mijn ooit zo roemruchte vriend Van Diermen moeten toch in staat zijn om van een op het oog zo onschuldige Ladies Night een onvergetelijke orgie van spelvreugde te maken? Als Gilda het kon, waarom zou Joost Knoppert die overduidelijk dezelfde genen in zich heeft, de bar niet af en toe kunnen omtoveren tot een swingende, zwoele nachtclub, in plaats van het high-tech, overgeautomatiseerde wegrestaurant wat het nu lijkt te zijn? Doe mij nog maar een smoothy!

Niet alles was vroeger beter natuurlijk. Onzin! Op de baan lijkt er soms niets veranderd. Nog steeds zie je generaties Bunt spelen die worden afgehangen door Erna van Stigt en Dinky Dokter, al zijn het de kleindochters van Dinky die tegenwoordig de prijzen binnenhalen. Savannah heeft vast en zeker net zo’n leuke tijd als Jacolien dertig jaar geleden en Alien de jaren dáárvoor. Wij zijn er helaas niet bij als zij hun feesten vieren. Wij slapen dan al.

dick@dickenson.nl

COMMENT_HEADER: Posted by Ubbo 18 Aug, 2011 20:36:24COMMENT: Top verhaal !!